hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Coşkun: Anız yangınları temel ekolojik sistemin dengesini bozuyor

    Vali Coşkun: Anız yangınları temel ekolojik sistemin dengesini bozuyor
    expand

    Vali Coşkun: Anız yangınları temel ekolojik sistemin dengesini bozuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Ömer Faruk Coşkun, anız yakılmasının bitki ve hayvan türlerinin yok olmasına, doğal zenginliklerinin tahribine ve orman yangınlarına neden olduğunu söyledi.
    Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapılan anız yangınları önleme toplantısına İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ertuğrul Kılıçkıran ve Orman İşletme İl Müdürü Abdulsamet Doğar katıldı.
    Anız yangınları ile etkin bir mücadele için gerekli değerlendirme ve planlamaların yapıldığı toplantının sonunda konuşan Vali Coşkun, anız yakılmasının toprağa büyük zarar verdiğini belirterek, “Anız ve yol kenarları ile meralarda ot yakılması temel ekolojik sistemin dengesinin bozulmasına, bitki ve hayvan türlerinin yok olmasına, doğal zenginliklerimizin tahribine ve orman yangınlarına neden oluyor. Anız yakmak toprağımızdaki organik maddeleri yok ederek topraklarımızın verimini ve bereketini düşürüyor. Ayrıca, yol kenarında yakılan anızlar sebebiyle karayollarındaki görüş mesafesini azalıyor, ne yazık ki ölümle sonuçlanan trafik kazaları meydana geliyor. Bu nedenle bütün çiftçilerimizden bu konuda daha duyarlı davranmalarını, anız yakmamalarını ve hasadın kalıntılarını toprağa zarar vermeyecek metotlarla temizlemelerini önemle rica ediyoruz ”diye konuştu. Vali Coşkun, sözlerinin sonunda anız yakanlara 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca idari işlem uygulanacağını da belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow