hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Coşkun, Atatürk’ün Osmaniye geliş yıl dönümünü kutladı

    Vali Coşkun, Atatürk’ün Osmaniye geliş yıl dönümünü kutladı
    expand

    Vali Coşkun, Atatürk’ün Osmaniye geliş yıl dönümünü kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Ömer Faruk Coşkun, Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 95'inci yıldönümünü yayımladığı bir mesajla kutladı.
    Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 95 yıl önce 16 ocak günü Osmaniye'yi onurlandırmasının büyük gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Coşkun yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
    "Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk, şehrimize gelişinde Osmaniyeliler tarafından büyük bir coşku ve sevgi ile karşılanmıştır.  Tarih boyunca esaret görmemiş, hürriyetin timsali olan yüce milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli mücadeleye var gücüyle destek vermiş, neticesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyeti kurmuştur. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaşlarda nasıl ordusunun başında ve hep en ön safta bulundu ise milletine olan sonsuz güvenin muktezası olarak gittiği her yerde ülkemizin kalkınması için ter döken fedakâr Anadolu insanıyla kucaklaşmış, bu yolda emek ve çaba sarf eden herkesi takdir ve taltif ederek onurlandırmıştır. Atatürk, hayata geçireceği inkılâpları masa başında karara bağlayıp hemen akabinde uygulamaya koyma yolunu tercih etmemiş, aksine düşüncelerini Yüce Türk Milleti ile paylaşmış, savaşlarla yorgun düşen milletine moral aşılamış, modern kalkınmış güçlü bir Türkiye’yi inşa etme yolunda halkın görüşlerini alarak aynı zamanda bu milletin irfanına ve zekâsına da güvendiğini göstermiştir. Bizde Atatürk’ün “Millete efendilik etmek yoktur, Hizmet etmek vardır, Bu millete hizmet eden onun efendisi olur” düsturu ile çalışıyor, insanımızı yüceltmek, adaleti sağlamak, mutlu ve huzurlu kılmak için var gücümüzle gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95. yılını en içten dileklerimle kutluyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow