hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Coşkun'dan 23 Nisan mesajı

    Vali Coşkundan 23 Nisan mesajı
    expand

    Vali Coşkun'dan 23 Nisan mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Ömer Faruk Coşkun, 23 Nisan Ulusal     Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
    Vali Coşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın gururla kutlandığını belirttiği mesajında, "23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Türk Milletinin kurtuluşuna zemin hazırlayan, halkın kendi egemenliğini eline aldığı ve ülkenin önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimizi geleceğimizin teminatı olan çocuklara emanet etmiş ve bu anlamlı günü çok sevdiği çocuklara bayram olarak hediye etmiştir" dedi.
    Vali Coşkun, bu günün çocuklara armağan edilmesinin, Türkiye'nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterdiğini ifade ederek, "Milletimizin huzuru ve refahı, ülkemizin gücü ve kalkınmışlığı için gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, aklı hür, vicdanı hür, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak en büyük hedefimizdir. Sevgili Çocuklar, Kahraman bir milletin çocukları olarak sizler, ülkemizin ümidi, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki, yarınların Türkiye'si sizlerle aydınlık, sizlerle mutlu; sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Ne mutlu sizlere ki, Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve siz çocuklara emanet edecek kadar çocuklarına güvenen ve milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız" diye açıklamada bulundu.
    SİZLERİN VE AİLENİZİN SAĞLIĞI, HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ
    Koronavirüsünden dolayı çok zor günlerden geçildiğine dikkat çeken Vali Coşkun, mesajının sonunda şunları kaydetti: "Koronavirüse karşı tedbirler kapsamında sizler de evlerinizde kalarak bu mücadeleye çok büyük katkı sağlıyorsunuz. Sizlerin evde kalarak ne kadar sıkıldığınızın farkındayım, okulunuzu, arkadaşlarınızı öğretmenlerinizi özlediğinizi biliyorum. Ama arkadaşlarınıza okulunuza ve öğretmenlerinize sağlıklı bir şekilde kavuşmanız için sizlerden biraz daha sabır istiyoruz. Çünkü sizlerin ve ailenizin sağlığı bizim için her şeyden daha önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow