hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz, Basın Bayramı'nı kutladı

    Vali Yılmaz, Basın Bayramını kutladı
    expand

    Vali Yılmaz, Basın Bayramı'nı kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
    Vali Yılmaz, içerisinde yaşanılan çağın temel insan haklarından olan; haber alma, yayma ve ifade etme özgürlüklerinin en etkili aracı olan basının; objektif haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkıda bulunmakta olduğunu ifade etti.
    Demokratik, laik bir hukuk devletinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, toplumsal değerlere, hukuka ve basın meslek ilkelerine uygun şekilde halkı bilgilendirmesi, gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımakta olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, "İlimizde de kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının, aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, Osmaniye’nin sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,“Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır" dedi.
    Vali Erdinç Yılmaz, mesajının sonunda şöyle dedi: "Türk basınında sansürün kaldırılışının 112. yıldönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Osmaniye’de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor,  sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow