hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz: Ciddi bir mücadele veriyoruz ama tabloda çok riskli iller arasındayız

    Vali Yılmaz: Ciddi bir mücadele veriyoruz ama tabloda çok riskli iller arasındayız
    expand

    Vali Yılmaz: Ciddi bir mücadele veriyoruz ama tabloda çok riskli iller arasındayız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, koronavirüs salgınıyla çok ciddi bir mücadele verildiğini belirterek, “Tüm kamu kurumlarımızla birlikte yapılabilecek her şeyi yapıyoruz ama tabloda kırmızı renkte yani çok riskli iller arasındayız. Bunu değiştirmek zorundayız” dedi.
    Koronavirüs salgınına karşı il genelinde yürütülen çalışmalar ve alınması gereken yeni tedbirlerin görüşüldüğü Pandemi Değerlendirme Toplantısı Vali Erdinç Yılmaz, başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yılmaz, koronavirüsle mücadelenin, herkesin mücadelesi olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, "Ancak hep birlikte mücadele edersek kazanabiliriz. Bu nedenle herkes canla başla bu mücadeleyi sürdürmeli. Çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Tüm kamu kurumlarımızla birlikte yapılabilecek her şeyi yapıyoruz ama tabloda kırmızı renkte yani çok riskli iller arasındayız. Bunu değiştirmek zorundayız. Öncelikle tüm vatandaşlarımızın sağlığı için ve çocuklarımızın okuldan geri kalmamaları, restoran ve kafe sahiplerinin iş yerlerini açabilmeleri için bu tabloyu değiştirmek zorundayız" dedi.
    Denetimlerde mutlaka vatandaşlarda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini de belirten Vali Yılmaz, vatandaşların maske, mesafe ve temizlik tedbirlerinin yanı sıra özellikle bulaşın en önemli nedenlerinden biri olan ev ziyaretleri konusunda uyarılmaları gerektiğini ifade etti.
    Toplantının devamında, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçları değerlendirilirken, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla alınması gereken tedbirler görüşüldü.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow