hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz: Kurallara uymayanlar, kul hakkına giriyorlar

    Vali Yılmaz: Kurallara uymayanlar, kul hakkına giriyorlar
    expand

    Vali Yılmaz: Kurallara uymayanlar, kul hakkına giriyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, çarşı merkezinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerde bulunarak, kurallara uyulmasını istedi. Biraz daha sabırlı ve daha dikkatli olunmasını isteyen Vali Yılmaz, “Kurallara uyanlara, sorumluluğunu yerine getirenlere hiçbir sözümüz yok, Allah razı olsun ama uymayanlar kul hakkına giriyorlar” dedi.
    Vali Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp, Palalı Süleyman Caddesi boyunca, Dr. Ahmet Alkan Caddesi'ne kadar koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerde bulundu.
    Esnaf ve vatandaşları kurallara uyulması noktasında uyaran Vali Yılmaz, “Devletin kurumları olarak biz görevimizin en iyisini yapmak için uğraşıyoruz ama kurallara uyulmadan, sadece bizim çalışmamızla olmuyor. Mesele ceza da yazmak değil, onu da yapıyoruz da amacımız hep beraber kurallara uyarak şu beladan kurtulmaktır” dedi.
    Birçok sınıfın açılmadığını ifade eden Vali Yılmaz, “Restoranlar, kafe işletmecilerimiz iş yerlerini açamadılar. Başlarda hep iyi gittik, ne olacak biraz daha sabır, biraz daha dikkatli olalım. Kurallara uyanlara, sorumluluğunu yerine getirenlere hiçbir sözümüz yok, Allah razı olsun ama uymayanlar, kul hakkına giriyorlar. Esnafımızı, çocuklarımızı düşüneceğiz, en önemlisi sağlık açısından kurallara uymalıyız” diye konuştu.
    ‘MÜCADELEMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK’
    Denetimlerinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı koronavirüs tablosuna göre Osmaniye’nin çok yüksek riskli iller arasında bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
    “Bunu bir an önce değiştirmemiz gerekiyor, değiştirmek zorundayız. Bütün vatandaşlarımızın kurallara uymasıyla bu mümkün olacaktır. Bunu yapmamız lazım. Çünkü çocuklarımızın bir an önce okullarına başlaması gerekiyor. Restoran, kafe işletmecilerimizin iş yerlerini açabilmeleri açısından bu tabloyu değiştirmeliyiz. Değiştirmek için de hep beraber mücadele etmeliyiz. Biz devletin kurumları olarak denetimlerimizi daha da çok artırdık. Şu anda bütün il müdürlerimiz, daire amirlerimiz alanda, vatandaşlarımızı hem bilinçlendirme, hem denetleme çalışması yapıyorlar. Kurallara uymayanları uyarıyorlar. Biz bunu sıklıkla yapacağız. Koronavirüsü bitirene kadar mücadelemiz hız kesmeden devam edecek.” 
    Vali Yılmaz, vatandaşlardan, bulaşın en önemli kaynaklarından biri olan ev ziyaretlerini ertelemelerini isteyerek, destek vermelerini istedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow