hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz: Kurallara uymayanlara ceza uygulayacağız

    Vali Yılmaz: Kurallara uymayanlara ceza uygulayacağız
    expand

    Vali Yılmaz: Kurallara uymayanlara ceza uygulayacağız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, koronavirüs tedbirleri kapsamında, kurallara uymayanlara cezaların uygulanacağını söyledi. Bu kapsamda denetimlerin artırılacağını ifade eden Vali Yılmaz, "Kurallara uymayanlara cezaları uygulayacağız. Bunu vatandaşlarımızın sağlığını korumak için yapacağız. Kendimizin, sevdiklerimizin ve toplumumuzun sağlığı için herkes kurallara uymak zorunda. Eğer kurallara uyulmazsa salgınla mücadeleyi kazanamayız" dedi.
    Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında geniş kapsamlı Pandemi Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantının başında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, salgın sürecinde yapılan çalışmalar ve ildeki genel durum hakkında bilgi verdi. Tüm kurumların gayretle çalıştığını ifade eden Öznavruz, Kurban Bayramı'nın ardından, çevre illerden ziyarete gelenler nedeniyle ildeki vaka sayısında artış olduğunu ifade ederek, toplantıda var olan tedbirlere ek olarak alınacak tedbirler konusunda görüş alışverişinde bulunulacağını söyledi.
    SALGIN TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
    Vali Erdinç Yılmaz, salgın tehlikesinin hala devam ettiğini ifade ederek "Koronavirüsle mücadelede tüm kurumlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Osmaniye olarak şu anda kısmen iyi durumdayız fakat kontrolü kaybetmemek için daha fazla önlem almamız gerekiyor. Şu anda vaka sayısı artan iller de bir süre iyi durumdaydılar ama sonra kontrolü kaybettiler. Bu nedenle kontrolü kaybetmemek için daha fazla tedbir almamız gerekiyor. Tüm kurumlar kendi içinde mücadele etmeli, kendi içinde önlemini almalı ondan sonra da vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için neler yapılabilir bunun üzerinde çalışmalı. Ama her şeyden önce hepimizin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bunu başta kendimiz yapacağız, çevremizdekileri de bu hususta uyaracağız“ dedi.
    HERKES KURALLARA UYMAK ZORUNDA
    Denetimlerin artırılacağını ifade eden Vali Yılmaz, "Kurallara uymayanlara cezaları uygulayacağız. Bunu vatandaşlarımızın sağlığını korumak için yapacağız. Kendimizin, sevdiklerimizin ve toplumumuzun sağlığı için herkes kurallara uymak zorunda. Eğer kurallara uyulmazsa salgınla mücadeleyi kazanamayız" diye konuştu.
    KALABALIK ORTAMDA DAHA ÇOK BULAŞIYOR
    Virüsün kalabalık ortamlarda daha çok insana bulaştığının altını çizen Vali Yılmaz, düğün ve taziyelere katılmak zorunda olan vatandaşların tedbirlere hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirtti. Tedbirleri uygulamanın zor olmadığını ifade eden Vali Yılmaz, “Bazı vatandaşlarımız maskelerini zor nefes aldıkları gerekçesiyle takmıyorlar. Şunu unutmayalım ki, maske ile nefes almak, solunum cihazına bağlı nefes almaktan daha kolaydır. Temizlik zaten bizim kültürümüzde var. Sosyal mesafeye dikkat etmek ise zor değil. Bir süre daha bu kurallara dikkat ederek kontrollü sosyal hayatı sürdürmek zorundayız. Bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağımıza inanıyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
    Toplantıda koronavirüs salgını konusunda daha önce alınan tedbirler değerlendirilerek, kontrollü sosyal hayat kapsamında alınması gereken tedbirlere dair görüş alışverişinde bulunuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow