hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz, Osmaniye Kent Müzesi'ni gezdi

    Vali Yılmaz, Osmaniye Kent Müzesini gezdi
    expand

    Vali Yılmaz, Osmaniye Kent Müzesi'ni gezdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kent Müzesi'ni ziyaret etti. Beraberinde protokol mensupları ile birlikte müzeyi gezen Vali Yılmaz, Müze Müdürü Ayşe Erat’tan bilgi aldı.
    Vali Yılmaz ve protokol mensupları, ilk olarak, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin mankenlerle görselleştirilerek sergilendiği Arasta Çarşısı'nı gezdiler. Terzi, sarraf, köşker, nalbant, dokumacı, kalaycı, kaşıkçı, bıçakçı, demirci gibi meslek erbaplarının dükkânları ve geçmiş dönemlerde mesleklerini icra ederken kullandıkları aletlerin sergilendiği bölümün ardından Osmaniye'de geçmiş dönemlerdeki köy yaşamı, düğün evi, yöresel yiyecekler ve kullanılan tarım aletlerinin bulunduğu bölümleri de inceleyen Vali Yılmaz, son olarak Müzenin ikinci katında Osmaniye'nin tarihi ve coğrafi özelliklerinin sergilendiği "Geçmişten Günümüzü Osmaniye" adlı bölümü gezdi.
    Ziyaretinin sonunda, Osmaniye Kent Müzesini herkesin görmesi gerektiğini ifade eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Osmaniye Kent Müzemizde, ilimizin tarihi ve kültürel özellikleri çok güzel bir şekilde sergileniyor. Tarihimizi ve kültürümüzü unutmamamız, çocuklarımıza, gençlerimize öğretmemiz gerekiyor. Bu bakımdan özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin Osmaniye Kent Müzemizi mutlaka görmelerini arzu ediyorum. Müzemizin yapımında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow