hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz: Şehitlerimizin aileleri bizlere kıymetli bir emanettir

    Vali Yılmaz: Şehitlerimizin aileleri bizlere kıymetli bir emanettir
    expand

    Vali Yılmaz: Şehitlerimizin aileleri bizlere kıymetli bir emanettir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, Yarpuz Köyü'nde geçici köy korucusu olarak görev yapmaktayken 31 Ağustos 1999 tarihinde Zorkun Yaylası Karanlıkdere Mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan  Kadir Kızar’ın ailesini evlerinde ziyaret etti. Vali Yılmaz, "Şehitlerimizin aileleri bizlere kıymetli bir emanettir" dedi.
    Vali Yılmaz’ın eşi Dr. Ögretim Üyesi Şenay Yılmaz ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Ekrem Boran da yer aldı. Ziyaret sırasında, Yarpuz Köyü'nde geçici köy korucusu olarak görev yapmaktayken 31 Ağustos 1999 tarihinde Zorkun Yaylası Karanlıkdere Mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan  Kadir Kızar için Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.
    Şehit ailesi ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, makamların, mevkilerin en yücesinin şehitlere ait olduğunu ifade ederek, “Vatanımız için canlarını veren aziz şehitlerimize olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, ailelerinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur. Şehitlerimizin aileleri bizlere kıymetli bir emanettir, her zaman onların yanında olcağız. Şehidimize Allah gani gani rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Bu vesile ile şehitlerimize ve vefat etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet; hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.
    Vali Yılmaz, ziyaret sırasında şehit Kadir Kızar’ın torunlarına hediyeler verdi.
    Şehit ailesi Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a ziyareti nedeniyle teşekkür etti. Ziyaret sonunda Vali Yılmaz’ın eşi  Dr. Ögr. Üy. Şenay Yılmaz tarafından, Şehit eşine Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow