hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz: Uyuşturucuyla mücadeleyi ciddiye alalım

    Vali Yılmaz: Uyuşturucuyla mücadeleyi ciddiye alalım
    expand

    Vali Yılmaz: Uyuşturucuyla mücadeleyi ciddiye alalım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, uyuşturucu ile mücadelenin, gençlerin, çocukların ve insanlığın korunması anlamında çok büyük önem arz ettiğini belirtti. Vali Yılmaz, "Bu mücadeleyi önemseyelim ve ciddiye alalım. Çünkü çocuklarımız, gençliğimiz zehirleniyor. Ne yazık ki belli bir aşamadan sonra bu alışkanlıklardan geri dönülmesi çok zor olmaktadır" dedi.
    Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısının yılda 4 defa yapıldığını ifade etti. Öznavruz, toplantıda bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesinin yapılacağını ve toplantıda görüş ve önerilerin alınacağını kaydetti. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı'na bağlı Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Psikolog Naci Menet ise bağımlılıkla mücadele kapsamında ilde yapılan faaliyetleri anlatan bir sunum yaptı. Sunumda ilgili kurumların yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi.
    İLK BAŞTA ÖNLEM ALINMALI
    Sunumun ardından konuşan Vali Erdinç Yılmaz, “Uyuşturucu ile mücadele, gençlerimizin, çocuklarımızın ve insanlığın korunması anlamında çok büyük önem arz ediyor. Bu anlamda İl Jandarma Komutanlığımızın ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün çok gayretlerini görüyoruz. Biliyorum ki diğer kurumlarımız da bu konuda gayret gösteriyor ve göstermeliler de. Her kurumun ve her kişinin bu mücadeleye bir katkısı olabilir. Bu mücadeleyi önemseyelim ve ciddiye alalım çünkü çocuklarımız, gençliğimiz zehirleniyor. Ne yazık ki belli bir aşamadan sonra bu alışkanlıklardan geri dönülmesi çok zor olmaktadır. Dolayısıyla çocuklarımız, gençlerimiz için ilk başta önlem almamız gerekiyor. Bu kurulun da etkin mücadele anlamında önemli görevler üstleneceğine ve yapacağı çalışmalar sayesinde önemli sonuçlar alabileceğimize inanıyorum. Aldığımız sonuçları inşallah bundan sonraki çalışmalarımızda da göreceğiz" diye konuştu.
    Sözlerinin sonunda pandemi sürecinin devam ettiğinin altını çizen Vali Yılmaz,  çevre illerde vaka sayılarında artış olduğunu ifade ederek, dolayısıyla tedbirlerin elden bırakılmaması, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına hassasiyetle uyulması gerektiğini kaydetti. Toplantı, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyelerinin görüş ve önerileri alınması ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow