hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz'dan,15 Temmuz şehit ve gazi ailesine ziyaret

    Vali Yılmazdan,15 Temmuz şehit ve gazi ailesine ziyaret
    expand

    Vali Yılmaz'dan,15 Temmuz şehit ve gazi ailesine ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz ve eşi Şenay Yılmaz, 15 Temmuz şehidi polis memuru Mehmet Karacatilki'nin ailesini ve gazi Mehmet Hanifi Temurtaş'ı evlerinde ziyaret etti.
    Vali Yılmaz ile eşi Şenay Yılmaz ve protokol mensupları, ilk olarak 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat polisi Mehmet Karacatilki'nin ailesini evlerinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fetih Camii imamı Mahmut Durmuş tarafından şehit için Kur'an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehit için dua etti.
    Şehit annesi Nuriye Karacatilki, Babası Hamza Karacatilki, eşi Halime Karacatilki ve çocukları ile bir süre sohbet eden Vali Erdinç Yılmaz, "Şehitlik ölümlerin en şereflisi. Şehidimizin mekanı cennet olsun. Sizlerin bir kardeşiniz olarak her zaman yanınızda olacağım, bunu bilmenizi isterim. Ne zaman bir sıkıntınız, derdiniz olursa, kapım, gönlüm size her daim açık olacaktır" dedi.
    Vali Yılmaz, tüm şehitlere ve hayatını kaybeden gazilere Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilere sağlıklı bir ömür dileyerek sözlerine son verdi. Ziyaretin sonunda Vali Erdinç Yılmaz, şehit  anne ve babasına, Şenay Yılmaz ise şehit eşine Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti.
    15 TEMMUZ GAZİSİNE ZİYARET
    Vali Erdinç Yılmaz ve eşi Şenay Yılmaz daha sonra 15 Temmuz gazisi Mehmet Hanifi Temurtaş ve ailesini evlerinde ziyaret etti. O gece yaşadıklarını Vali Yılmaz'a anlatan gazi Mehmet Hanifi Temurtaş, TBMM giriş kapısına geldikleri esnada darbecilerin uçaktan attıkları bombanın yakınlarına düşmesi sonucu kulaklarında işitme kaybı yaşadığını ve çeşitli yerlerinden yaralandığını söyledi.
    Gazi Mehmet Hanifi Temurtaş ve ailesi ile bir süre sohbet eden Vali Erdinç Yılmaz, "15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için 'Ya istiklal, ya ölüm” diyerek şehadet şerbetini tadan aziz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimizden ve gazilerimizden Allah razı olsun, sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.
    Vali Yılmaz, ziyaretinin sonunda gazi Temurtaş'a Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow