hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vatandaşlar, aile içi şiddet konusunda bilgilendirildi

    Vatandaşlar, aile içi şiddet konusunda bilgilendirildi
    expand

    Vatandaşlar, aile içi şiddet konusunda bilgilendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de vatandaşlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) personelleri tarafından, aile içi şiddet konusunda bilgilendirildi.
    Kent genelinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık çalışması yapıldı. ŞÖNİM çalışanları, pazar yerlerini gezip esnaflara broşür dağıttı. Vatandaşlara kurum faaliyetlerini anlatan uzmanlar, aile içi şiddete yönelik soruları da yanıtladı. Sosyolog Özlem Direk, ŞÖNİM'de psikolojik, hukuki, iş ve meslek danışmanlığı başta olmak üzere verilen tüm danışmanlık hizmetleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Direk, şiddet mağdurlarının ya da şiddete uğrama riski bulunan kişilerin başvurabileceği kurum ve kuruluşlar ile acil durumlarda aranması gereken 155, 156, 183 numaralı hatlar ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kadın Acil Destek İhbar Sistemi ( KADES) uygulaması hakkında bilgilendirme yaptı.
    Aile içi şiddette psikolojik desteğin önemine vurgu yapan Psikolog İmran Dönmezler ise, ŞÖNİM'de danışmanlık, rehberlik ve yönlendirme hizmetleriyle, ihtiyaç duydukları konularda güçlendirici ve destekleyici hizmetlerin verildiğinden bahsetti.
    Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ODAK) de Düziçi ilçesi Dumanlı Yaylası etkinliğinde, "Kadına Yönelik Şiddete Biz de Dur Diyoruz" , "Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir" yazılı pankartlarla, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'ne destek verdiler.

    FOTOĞRAFI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow