hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaban hayatının, hayvan tahnitleri ile tanıtıldığı merkezde inceleme

    Yaban hayatının, hayvan tahnitleri ile tanıtıldığı merkezde inceleme
    expand

    Yaban hayatının, hayvan tahnitleri ile tanıtıldığı merkezde inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, yaban hayatının, hayvan tahnitleri ile tanıtıldığı Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
    İnceleme ziyaretinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7'nci  Bölge Müdürü Turgut Çankır da yer aldı. Ziyaret sırasında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şube Müdürü Fatih Güvercin, Vali Yılmaz’a bilgi verdi. Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezi’nin, özellikle öğrencilere doğa koruma eğitimi, ekosistemin önemi ve biyokaçakçılık eğitimleri verilmesi amacıyla yapıldığını ifade eden Fatih Güvercin, randevu sistemi ile Osmaniye ve çevre illerden gelen öğrencilerin de merkezden faydalanabileceğini kaydetti. Gruplar halinde öğrencilerin ziyaret edeceği merkezde bulunan 40 kişilik salonda yapılacak olan sinevizyon gösterimi ile ekosistem hakkında bilgi verileceğini ifade eden Fatih Güvercin, öğrencilerin ayrıca ekosistem tanıtım salonunda sergilenen hayvan türlerini de yakından tanıyabileceklerini kaydetti.
    53 HAYVAN TÜRÜNDEN 73 TAHNİT YER ALIYOR
    Vali Erdinç Yılmaz ise aldığı bilgilerin ardından, Yaban Hayvanı Acil Müdahale ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yaralı olarak getirilerek tedavi altına alınan ancak tedaviye cevap vermeyerek ölen hayvanların tahnit yapılarak eğitim amaçlı sergilendiği ekosistem tanıtım salonunda incelemelerde bulundu. Flamingo, tilki, tavşan, karaca, baykuş, çakal, kurt ve çok sayıda kuş türü olmak üzere 53 hayvan türünden 73 tahnitin yer aldığı ekosistem tanıtım salonunu gezen Vali Yılmaz, “Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezi’mizin özellikle çocuklarımızın, ekosistem ve ilimizin biyolojik çeşitliliği hakkında bilgilenmeleri, hayvan türlerini yakından tanıyabilmeleri açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Çocuklarımızın günlük hayatlarında göremeyecekleri pek çok hayvan türü burada yer alıyor. Bu nedenle evlatlarımız, Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezimizi mutlaka ziyaret etmeliler."dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow