hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı eğitimi

    Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı eğitimi
    expand

    Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de sağlık çalışanlarına yönelik Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri verildi.
    Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonunda, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programında, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinatörlüğünde, doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan sağlık personeline, doğum sonrası gerçekleşen fizyolojik olaylar, canlandırma basamaklarını gösteren akış çizelgeleri, canlandırmaya hazırlık aşamaları, doğum öncesi riskli durumlar ve yenidoğan canlandırmasında gerekli müdahalelerin yapılabilmesi konuları anlatıldı.
    İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, ülke genelinde, asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmekte olduğunu belirterek, "Asfiksiden ölümlerin önemi, bu ölümlerin önlenebilir olmasından kaynaklanmaktadır" dedi. Teorik ve uygulamalı eğitim sonunda yapılan değerlendirme sınavlarının ardından başarılı olan katılımcılara sertifikaları, kurs sorumlusu Mehtap Yalçın, İl Sağlık Müdürlüğü Başkanları, Başkan Yardımcıları ve Birim Sorumluları tarafından takdim edildi.
    Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimlerine, 22 hemşire, 7 ebe ve 10 acil tıp teknisyeni, 4 ambulans ve acil bakım teknikeri 3 doktor ve çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, anestezi ve reanimasyon uzmanı olmak üzere toplam 48 kişi katıldı.

    FOTOĞREAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow