hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yerli solunum cihazları Osmaniye Devlet Hastanesi'ne teslim edildi

    Yerli solunum cihazları Osmaniye Devlet Hastanesine teslim edildi
    expand

    Yerli solunum cihazları Osmaniye Devlet Hastanesi'ne teslim edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - SAĞLIK Bakanlığı öncülüğünde Türk mühendisler tarafından üretilen 20 solunum cihazı, Osmaniye Devlet Hastanesi'ne teslim edildi.
    Cihazların hızlı bir şekilde yoğun bakımlara kurulumu yapılarak hastaların tedavisinde kullanılmaya başlanacağını söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, "Solunum cihazı; alınan havayı akciğerlerin içine ve dışına taşıyarak, fiziksel olarak nefes alamayan veya yetersiz nefes alan bir hastaya nefes vermek için mekanik ventilasyon sağlayan bir makinedir" dedi.
    Koronavirüs pandemisi başladığı günden bu yana tüm sağlık tesislerine her türlü ekipman desteği sağlanması için bütün gayreti gösterdiklerini dile getiren Öznavruz, "Pandemi döneminin başladığı günden bu yana ülkemiz adına başarılı çalışmalar sonucunda en çok ihtiyaç duyduğumuz solunum cihazı daha önce ithal edilirken şimdi ülkemizdeki yerli firmalar tarafından üretilerek hizmete sunulmaktadır" dedi.
    Dr. Hasan Öznavruz, desteklerinden dolayı başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, "Osmaniye Devlet Hastanesi'ne teslim edilen 20 adet solunum cihazı hızlı bir şekilde yoğun bakımlara kurulumu yapılarak hastalarımızın tedavisinde kullanılmaya başlayacaktır" diye bilgi verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow