hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yılın en uzun gecesinde, kuş cennetinde kamp etkinliği

    Yılın en uzun gecesinde, kuş cennetinde kamp etkinliği
    expand

    Yılın en uzun gecesinde, kuş cennetinde kamp etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'nin Yeniköy Köyü'nde, Ceyhan Nehri çevresinde bulunan Kuş Cenneti Havzası'nda, çadır kampı etkinliği düzenlendi.
    En uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık günü gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda doğasever katılım gözterdi. Geceyi çadırlarda geçiren kampçılar, doğadaki canlıları besleme faaliyetlerine katılıp, çevre temizliği yaptı. Şarkılar seslendiren doğaseverler, şiirler okuyarak gecenin tadını çıkarttı.  
    Osmaniye Tarih, Doğa ve  Çevre Platformu Başkanı Sedat Ergan, tanıtımı yapılan kuş cennetinin her geçen gün kampçıların ve dogaseverlerin tercihlerinden olmaya devam ettiğini belirtti. Ergan, "En uzun gece kampimiza Hatay'dan gelen doatlarımız 22 çadır kurdular. Bizler de Osmaniyeli dostlarımızla 5 çadır kurarak ev sahipliği yapıyoruz" dedi. 
    Kampa katılan Off-Road sporcusu Dr. Gokalp Akın ise "Yeniköy Köyü içerisindeki kuş cenneti her zaman tercih ettiğimiz temiz ve korunaklı bir alandir. Ailenizle burda guzel vakit gecireceginiz gibi, off-road sevenler için de bir çok engebeli alanı burada bulabilirsiniz. Komşu sehirlerden burayı tercih edecek arkadaşları bekleriz" diye konuştu. 
    Hayvan Hakları Federasyonu Osmaniye İl Temsilcisi Ali Laçinbala ise şöyle dedi: "Bizler her zaman doga severlerin yanındayız ve doğaseverlere yaptıkları etkinliklerde yanlarına taze bayatlar dedigimiz ürunlerde götürmelerini tavsiye ediyoruz. Kuş cennetinde duzenlenen en uzun gece kampina 30 kilo taze bayat getirerek, doğamıza katkımızı sunduk. Gece ve gündüz ısı farkından dolayı hayvanlar zorlanıyorlar. Bizlere emanet edilen bu canlara elimizden gelen katkıları sunar doğaya çıkan arkadasların da bu hayvanları unutmamalarını dileriz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow