hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zirai don nedeniyle zarar gören mısır ekili arazilerde inceleme

    Zirai don nedeniyle zarar gören mısır ekili arazilerde inceleme
    expand

    Zirai don nedeniyle zarar gören mısır ekili arazilerde inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, ‘zirai don’ nedeniyle zarar gören mısır tarlalarında incelemelerde bulunuldu.
    Kent genelinde 12-14 Mart tarihlerinde meydana gelen don olayından etkilenen mısır tarlalarında İl Müdürlüğü personellerince günlük olarak durum gözlem çalışması yapılıyor. Mısır tarlalarında yapılan incelemeler sonucunda bitkilerin büyüme noktalarının toprağın 2-3 santim altında ve canlı olduğu tespit edildi. Görevliler, önümüzdeki 7 günlük sürede büyüme noktalarından yeni yaprakların oluşacağının değerlendirildiğini kaydetti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce önümüzdeki günlerde de mısır tarlalarında gözlem çalışmalarının devam edeceğini belirten görevliler, üreticilerin bu süreçte ekili arazilerini bozmamaları ricasında bulundu.
    HAVA TAHMİN VE RAPORLARI DİKKATLE TAKİP EDİN UYARISI
    İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden önümüzdeki 4 günlük süre içerisinde yer yer hafif don riski bulunduğu belirtilerek, hava tahmin ve raporların dikkatle takip edilmesi uyarısında bulunuldu. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 18 -19 gece saatlerinden itibaren önümüzdeki 4 gün süresince zirai faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde yer yer hafif don riski bulunmaktadır. Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgeleri ile ilgili tahmin ve raporları dikkatle takip ederek tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow