hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zorkun ve Türkmenpınarı yaylarında sağlık hizmeti

    Zorkun ve Türkmenpınarı yaylarında sağlık hizmeti
    expand

    Zorkun ve Türkmenpınarı yaylarında sağlık hizmeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, vatandaşların büyük bir kısmının aktif olarak yaz tatilini geçirdiği Zorkun Yaylası ve Türkmen Pınarı yaylalarında, 13 Temmuz pazartesi gününden itibaren sağlık hizmeti sunulmaya başlanacağını duyurdu.
    Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği'ne bağlı 112 birimleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından görevlendirilecek hekimler ve yardımcı sağlık personeli tarafından verilmeye başlanılacak olan hizmet, 11 Eylül'e kadar devam edecek.
    Tüm dünyada olduğu gibi ülkeyi de etkisi altına alan koronavirüs Pandemisi döneminde vatandaşların yaz tatilini geçirmek üzere gittikleri yaylalarda da sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına önem vermeleri gerektiğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Öznavruz, "Yaz mevsimini geçirdiğimiz yaylalar, deniz kenarları ve ziyarete gittiğimiz köylerimiz bu mevsimde çok aşırı kalabalık olacağı aşikardır. Bulunduğumuz mekanlarda da komşularımızla ve misafirlerimizle mutlaka maske takarak ve sosyal mesafe kuralı olarak kabul ettiğimiz 1,5 metrelik mesafeye uymaya özen göstermeliyiz.Yaz tatilini geçirdiğiniz dönemde bulunduğunuz yer neresi olursa olsun Koronavirüs hastalığı belirtileri içerisinde bulunan; yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, kas ve eklem ağrısı, halsizlik, koku ve tat alma duyusu kaybı ve ishal gibi belirtiler olduğunda kalabalık ortamlardan uzak durunuz ve Covıd-19 yönünden değerlendirilmek üzere acilen sağlık kuruluşuna başvurunuz" dedi.
    Özellikle yaz mevsimi sebebiyle açık alanlarda yapılacak olan etkinliklerin aileden olmayan kişilerle yapılmamasını söyleyen Öznavruz, şöyle devam etti: "Piknik alanlarında kullanacağınız masalar arası mesafenin 3 metre olmasına özen gösterin.Kendinize ait sofra bezi ve masa örtüsü kullanın.Ellerinizi su ve sabunla en az 20 saniye boyunca yıkayamadığınız durumlarda alkol içerikli el antiseptiği bulundurun.Yaz tatilini geçirdiğiniz yerlerde ki alışveriş mekanlarında mutlaka maske ile alışverişinizi yapın, bu mekanlarda fazla zaman geçirmeyin, görevlilerin de maskeli olmasına hassasiyet gösterin.Koronavirüs salgınının ciddiyetini koruduğu gerçeğiyle hepimizi yüzleştik. Geri adım atmayacak kadar güçlü ve tedbirlerde deneyimliyiz. Başladığımız gün, yarın için güven verici bir gün olsun. Yaz tatilimizi sağlıklı bir şekilde maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak tamamlamanızı temenni ediyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow