hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zorkun'da bir ayda 102 vakaya sağlık hizmeti verildi

    Zorkunda bir ayda 102 vakaya sağlık hizmeti verildi
    expand

    Zorkun'da bir ayda 102 vakaya sağlık hizmeti verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, yaz tatili ve sıcaklarla birlikte nüfusun arttığı Zorkun Yaylası'nda geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan 112 sağlık ekibinin bu süreçte 102 vakaya başarılı bir şekilde hizmet verdiğini söyledi.
    İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği 13 Temmuz'da Osmaniye ve çevre illerden birçok vatandaşın yaz tatilini geçirdiği Zorkun Yaylası'na 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde ekip görevlendirdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, ekibin büyük bir özveriyle çalışarak bir aylık süreçte 102 vakaya başarılı şekilde sağlık hizmeti verdiğini açıkladı. 
    Vatandaşları yayla, mesire alanı ve sahillerde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaya özen göstermeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Hasan Öznavruz, "İlimizde de bir çok Koronavirus vakasının olduğunu da düşündüğümüzde vatandaşlarımızın yaz tatilini geçirmek üzere gittikleri yaylalarda da, deniz kenarlarında, mesire alanlarında, ziyarete gittikleri köylerinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına azami özen göstermeleri ve çevrelerindekileri de bu konuda dikkatli olmaya teşvik etmelidirler. Koronavirüsün etkili olduğu bu günlerde yaylalarımız ve mesire yerleri aşırı kalabalıktır. Bulunduğumuz mekanlarda da komşularımızla ve misafirlerimizle mutlaka maske takarak ve sosyal mesafe kuralı olarak kabul ettiğimiz bir buçuk metrelik mesafeyi koruyarak zaman geçirmeliyiz" diye konuştu. 
    Tatilcilere koronavirüs tedbirleriyle ilgili ek uyarılar yapan Özyavuz, şöyle konuştu:
    "Özellikle yaz mevsimi sebebiyle açık alanlarda yapacağınız etkinlikleri ailenizden olmayan kişilerle yapmayın. Yaz tatilini geçirdiğiniz yerlerde ki alışveriş mekanlarında mutlaka maske ile alışverişinizi yapın, bu mekanlarda fazla zaman geçirmeyin, görevlilerin de maskeli olmasına hassasiyet gösterin. Koronavirus salgınının ciddiyetini koruduğu bu günlerde ülke olarak çok güçlü ve tedbirlerde deneyimliyiz. Yaz tatilimizi sağlıklı bir şekilde maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uyarak tamamlamanızı temenni ediyorum. Koronavirus sadece kurallara uyanları uymayanlardan ayırıyor."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow