hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksoy: Paket esnafımıza nefes aldıracak

    Aksoy: Paket esnafımıza nefes aldıracak
    expand

    Aksoy: Paket esnafımıza nefes aldıracak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - RİZE Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sonrası açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini değerlendirerek bu paketin esnafı bir nebzede olsa nefes aldıracağını söyledi.

    Aksoy, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ne ilişkin, "Üretimin ve ihracatın devamı, istihdamın korunması ve işletmelerimizin yerelde ulusal ve uluslararası rekabette geri kalmaması açısından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ni önemli ve yerinde buluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

    Aksoy, yaptığı açıklamada, "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı"nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi"ni memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Pakette yer alan, 2 aylık telafi çalışma süresinin 4 aya çıkartılması, Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanma süreçlerinin kolaylaştırılması, esnek ve uzaktan çalışma modellerinin daha etkin hale getirilmesi ve asgari ücret desteğini devam ettirilmesinin esnaf camiasını yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

    "Koronavirüs kaynaklı krizin etkileri daha da derinleşmeden paketin açıklanması bu aşamada oldukça önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ekonomik tedbir ve desteklerin, ülke olarak bu küresel krizi atlatmamızın yanında, krizin ardından küresel rekabette de elimizi güçlendireceğine inanıyoruz. Alınan kararlar kapsamında esnaf ve sanatkarlarımızın Halkbank'a kredi borçlarının Nisan, Mayıs, Haziran anapara ve faiz ödemelerin 3 ay erteleneceği de açıklanmıştır. Bu durum özellikle küçük esnaf sanatkara bir nebze de olsa nefes aldıracaktır. Bu çalışmalarda üstün gayret gösteren TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken ve  TESKOMB Genel Başkanımız Abdul Kadir Akgül’e ve tüm emeği geçenlere esnaf camiamız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

    ESNAF KREDİLERİ KONUSUNDA ÜYELER BİLGİLENDİRİLECEK

    Açıklanan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin sağladığı ve Halk Bankası üzerinden kullanılan kredilere ait Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait taksitlerin faizsiz olarak ertelenmesi konusunda işleyişin ne şekilde olacağına dair çalışmaların devam ettiğini belirten Aksoy, bu konuda çalışmaların neticelendirilmesiyle beraber kredi kullananların bilgilendirileceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow