hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anne ve kızının ölümüne neden olan kamyon sürücüsü, hakim karşısında

    Anne ve kızının ölümüne neden olan kamyon sürücüsü, hakim karşısında
    expand

    Anne ve kızının ölümüne neden olan kamyon sürücüsü, hakim karşısında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - RİZE'de, ters yöne giren hafriyat kamyonunun altında kalan Sabire Öksüz (37) ile kızı Melisa Öksüz'ün (10), hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan kazaya ilişkin davanın görülmesine başlandı. Davada, tutuklu kamyon sürücüsü Mustafa Balcı'nın (48), tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

    Kaza, 18 Aralık 2018'de, Müftü Mahallesi, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda meydana geldi. Sabriye Öksüz ile okula götürdüğü 4'üncü sınıf öğrencisi kızı Melisa Öksüz'e, inşaat çalışması nedeniyle geçici olarak trafiğe kapalı yola ters yönde giren Mustafa Balcı (48) yönetimindeki 53 K 6167 plakalı hafriyat kamyonu çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Melisa yola savrulurken, annesi Sabriye Öksüz bir süre kamyonun altında sürüklendi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kamyonun altında sıkıştığı yerden çıkarılan Sabire Öksüz'ün yaşamını yitirdiği belirlendi. Melisa Öksüz ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Rize Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak Melisa, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis tarafından gözaltına alınan kamyon sürücüsü Balcı ise, tutuklandı.

    DURUŞMAYA BAŞLANDI

    Anne ve kızının yaşamını kaybettiği kazayla ilgili, Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Balcı, kazada kızını ve eşini kaybeden Sultan Ahmet Öksüz ile avukat Ümit Peçe katıldı. Duruşmada savunma veren kamyon sürücüsü Mustafa Balcı, kazada anne kızı fark etmediğini, yolda kasis olduğunu ve müteveffanın üzerine çıktığında da kasis olarak düşündüklerini ancak çevreden insanların uyarması üzerine aracı durduğunu anlattı.

    ÜST HADDEN CEZA TALEP ETTİ
    Duruşmada avukat Ümit Peçe ise olayın gerçekleştiği yerin yaya kaldırımı olduğunu, sanığın kamyon ile yürümekte olan yayaları dikkate almadan ters yöne girip, kazanın meydana gelmesinde sebebiyet verdiğini öne sürerek, üst hadden ceza tayini ile sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.
    Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow