hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Aksoy: Market genelgesi esnafı rahatlattı

    Başkan Aksoy: Market genelgesi esnafı rahatlattı
    expand

    Başkan Aksoy: Market genelgesi esnafı rahatlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RİZE, (DHA) - RİZE Esnaf Odaları Birlik Başkanı Güven Aksoy,  son yayımlanan market genelgesinin esnafı rahatlattığını belirterek, “Alınan tedbirlerin adaletli uygulanması, sosyal huzurun ve barışın sağlanması açısından önemlidir. Hükümetimizin taleplerimize duyarsız kalmaması sevindirici oldu” dedi.

    7 Mayıs’tan itibaren marketlerde satışı yasaklanacak ürünlerle ilgili, İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ‘Market Tedbirleri’ genelgesi gönderdi. Buna göre marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri satılabilecek. Son yayımlanan genelgenin esnafı rahatlattığını belirten Rize Esnaf Odaları Birlik Başkanı Güven Aksoy, bu şekilde haksız rekabetin de önlendiğini ifade etti.

    ‘BU ORTAK TALEPLERE DUYARSIZ KALINMADI’

    Başkan Aksoy, “Yayınlanan genelge ile AVM’lerde, büyük marketlerde ve sokak aralarına kadar giren şubelerinde yasaklı günlerde temel gıda ürünleri dışında satışlar yapılamayacak. Bu şekilde haksız rekabetin de önüne geçilmiş olacak. Tedbirlerin tüm yükünü esnafın sırtına yüklemek adil değildi. Eğer ortada toplum sağlığını tehdit eden bir sorun varsa, sorunu gidermek için alınan önlemler ve önlemlerin getirdiği yükler de toplum katmanlarına eşit şekilde paylaştırılmalıdır. İşte bu noktada sıkıntı yaşanıyordu. Yasaklı günlerde üyelerimiz faaliyet gösteremezken, büyük marketlerde ve şubelerinde temel ihtiyaç dışı ürünlerin satışı sosyal adaleti zedeliyordu. RESOB, bu konuda yaşanan sıkıntıları her platformda dile getirdi ve Ankara’da temaslarda bulundu. Hükümetimiz, TESK ve 81 ildeki birliklerin bu ortak taleplerine ve çalışmalara duyarsız kalmadı. Gereken önlemleri kısa sürede hayata geçirmesi de sevindirici oldu” diye konuştu.

    ‘ÖNLEMLERE BÜYÜK ÖZVERİ İLE UYUYORUZ’

    Genelde hakkında bilgi veren Başkan Aksoy, “İlgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda yayınlanan son genelge ile marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. Bu çerçevede 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek. Daha önce getirilen alkollü ürün satış kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim v e aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Vaka ve kayıp sayısının artması bizi de endişelendiriyor. Bu nedenle önlemlere büyük özveri ile uyuyor, işimizi kaybetme pahasına toplum sağlığı için üzerimize düşen ödevleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Ancak alınan tedbirlerin adaletli uygulanması da sosyal huzurun ve barışın sağlanması açısından önemlidir.  Hükümetimizin taleplerimize duyarsız kalmaması sevindirici oldu” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow