hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okullarda doğa ve biyolojik çeşitlilik eğitimi

    Okullarda doğa ve biyolojik çeşitlilik eğitimi
    expand

    Okullarda doğa ve biyolojik çeşitlilik eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arzu ERBAŞ/ÇAMLIHEMŞİN(Rize)(DHA) - KAÇKAR Dağları Milli Park Müdürlüğü doğa ve biyolojik çeşitlilik ile ilgili okullardaki eğitimlerine devam ediyor. Çamlıhemşin İTO Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ Ortaokulu’nda yapılan eğitime katılan öğrencilere ‘Tabiat Gönüllüsü’ belgesi verildi

    Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğü’nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları sürüyor. Tabiatın ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla ortaokul öğrencilerine yönelik yapılan eğitim çalışmalarına Çamlıhemşin İTO Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ Ortaokulu’nda devam edildi. Öğrencilere biyolojik çeşitlilik ve biyokaçakçılık konularında verilen eğitim programına, Kaçkar Dağları Milli Park Müdürü Sinan Aytan, Sulak Alanlar Şube Müdürü Mahmut Kemal Yazar, Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğü personeli katıldı.

    Rize Şube Müdürlüğü personeli Biyolog Mehmet Batuhan tarafından verilen eğitimde tabiatı koruma, biyoçeşitlilik ve biyokaçakçılık konusunda bilinçlendirme yapılırken, Milli Park bölgesinin endemik ve nesli tehlike altında bulunan türlerinin tanıtımı ve korunması ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Eğitimde, Kaçkar Dağları Milli Park Müdürü Sinan Aytan, Milli Parkın bulunduğu konumuna dikkat çekerek, Milli Parkın önemi ve tanıtımı hakkında öğrencilere bilgi verdi.

    Eğitim sonrası öğrencilere Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü  tarafından “Tabiat Gönüllüsü” belgeleri verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow