hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÇAYKUR, yaş çay kampanyasına hazırlanıyor

    ÇAYKUR, yaş çay kampanyasına hazırlanıyor
    expand

    ÇAYKUR, yaş çay kampanyasına hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arzu ERBAŞ/RİZE(DHA)- ÇAYKUR, 2019 yılı yaş çay sezonu için hazırlıklarına devam ediyor. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim fabrika müdürleri ile yaptığı toplantıda 2019 yılı yaş çay alımları ve fabrika hazırlıklarını değerlendirerek "Verim ve kalitenin 2019 yılında daha yukarı çekilmesi için yılın ilk ayından itibaren seferberlik başlattık" dedi.

     

    ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim 2019 yılı yaş çay kampanyası hazırlıkları kapsamında Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna ve ilgili daire başkanları ile birlikte düzenlediği toplantıda fabrika müdürleri, müdür yardımcıları, tarım, işletme-üretim ve bakım onarım kısım müdürleri ile bir araya geldi. 2019 yılı yaş çay alımları ve fabrika hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulunan Alim, çayın kalitesinin artması için tüm paydaşların üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı. Alim, “Çay bizim ve bölgemizin olmazsa olmazı. Çayın kalitesini arttırmak öncelikle bahçeden yani üreticimizden başlıyor. Kademe kademe kalitenin arttırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Verim ve kalitenin 2019 yılında daha yukarı çekilmesi için yılın ilk ayından itibaren seferberlik başlattık, burada amacımız çayın geleceğini garanti altına almak. Çayın kalitesinin arttırılması konusunda sorumluluk sadece eksperlerimizde değil. Fabrika müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, kısım müdürlerimiz yani idari ve teknik anlamda hepimize görev düşüyor. Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir. Çayımıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

    'ÜRETİCİ İLE BİRE BİR İLGİLENİN'

    Fabrika müdürlerinden üreticilerle daha yakın ilişkiler kurulmasını isteyen Alim “3 gün süren ve teşekkülümüze bağlı tüm fabrika müdür, müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin katıldığı toplantının neticesinde müdürlerimizden sahaya inip üretici ile birebir ilgilenmelerini istedik. Fabrika müdürlerimize ‘makamlarının adeta çay alım yerleri olduğunu’ belirtilerek üretici ile direkt ilgilenilmesi ve kalitenin düzeltilmesi üzerinde basa basa vurgu yaptık. Hem kârlılık verimlilik ilkesi hem de kalite ön planda olacak şekilde en düşük harcama ile en çok faydayı sağlamak zorundayız. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow