hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize Belediye Başkanı Metin: Projelerimizi hayata geçireceğiz

    Rize Belediye Başkanı Metin: Projelerimizi hayata geçireceğiz
    expand

    Rize Belediye Başkanı Metin: Projelerimizi hayata geçireceğiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - RİZE Belediye Başkanı Rahmi Metin, popülizme kaçmamak için seçim dönemi vaat vermediklerini belirterek, bir çok konuda kafalarında projelerinin hazır olduğunu bunları bir bir hayata geçireceklerini söyledi. 

    53 Gazeteciler Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri yeni seçilen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Metin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

    Rize ve sorunları için kollarını sıvadıklarını belirten Metin, “Seçim sonrası ziyaretler başladı. Rize'de yaşayan birinin belediye başkanı seçilmesi nedeniyle bu ziyaretler devam edecektir. Öte yandan bize komisyonlarımızı kurduk, meclisi açtık. Biz Rize'de, Türkiye'de bile ender görülen ‘Kentsel Dönüşüm ve Şehirleşme Komisyonu’ kurduk. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden nasıl kentsel dönüşüm yapılabileceği üzerine çalışmalar yapıyoruz. Ulaşım ve Trafik Komisyonu; trafikle ilgili bilinen ama henüz yansıması olmayan noktaların açılmasını sağlayacak. Bunlar maliyet olmadan yapacağımız çalışmalar olacak. Onun akabinde orta vadede adım adım kararlar vereceğiz. Semtlerin giriş ve çıkışlarına yapılacak otoparklarla bu sayıyı arttırabilirsek yol kenarında parklanan otomobillerin azalmasını sağlayacağız. Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde mücavir alandaki işleri takip edeceğiz. Bunların en büyüğü Pazaryolu Caddesi olacak. Pazaryolu Caddesi'nin imalatı ile ilgili biz altlıkları hazırlayacağız.” dedi.   

    'KENTSEL DÖNÜŞÜM KADEMELİ OLARAK YAPILACAK'

    Kentsel dönüşümle ilgili olarak bloklar hakkında çalışmalara en kısa sürede başlayacaklarını ifade eden Metin, “Kentsel dönüşümle ilgili biz yapacağımız çalışmalarla altlıkları hazırlayacağız. Daha sonra bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunacağız. Biz bu hazırlıkları yapınca onlarda imalata başlayacaklar. Bunlar tabiki bir çırpıda olacak işler değil. Belediye blokları Rize ticaretinin yüzde 50'sini döndüren bir alan. Hepsi bir anda değil kademeli bir şekilde yapılacak. O alandaki esnafları mağdur etmeden yapmaya gayret edeceğiz. Isırlık Tabiat Parkı, meydanda bulunan sosyal tesis, kalenin üzerinde bulunan tesis, Mesut Yılmaz Parkı tesisi gibi yerleri yeniden gözden geçirilerek daha nezih ve halkın ciddi anlamda kullanılmasına elverişli hale getirilmesi için çalışacağız. Bunun yanında Turizm Bakanlığı bütçesinden ne alabiliriz diye düşüneceğiz. Turistlerin Rize'den gelip geçmemesi ve şehrin içine dağılabilmesi için bu tarz çalışmalar yapacağız. Birçok turizm faaliyetini belirli acenteler yapıyor. O acenteler turistlerin nerede duracağına nerede alışveriş yapacağına karar veren mekanizmalardır. Bizimde şehir olarak bu acentelere sahip olmamız lazım. Uzun vadede sahil rekreasyonu ile ilgili çalışmalarımız var. Mavi Şehir projesi içerisinde etap etap yapılacak işler var. Olta balıkçılığı ve 'Sıfır Atık Projesi' ile ilgili çalışmalar olacak.” diye konuştu.

    'BELİRLİ BİR ZAMANA KADAR SABIR İSTİYORUZ'

    Popülizme kaçmamak için vaat vermediğini söyleyen Metin, "Bu söylediklerimi her dediğim yer benim için vaattir. Teleferik ve terminal projelerini unutmadık. İnşallah yakın bir zamanda Çay Çarşısı projesine başlayacağız. O alanda yeni bir donatı olacak. Bunlar adım adım olacak işler. Her şey bir anda olmuyor. Belediyenin personel yapısındaki şemayı sistematik ve verimli hale getirmek istiyoruz. Bu kadar personel varken ufak tefek işleri dışarıdan birini almayıp mevcut personelle yapmaya çalışacağız. Bazı müdürlüklerimizin ilçe hatta il belediyelerine hizmet satabilecek noktalara gelmesi lazım. Bunlar bize kambur değil gelir getirici işler sağlaması gerekiyor. Gelir ve gider arasındaki farkı kapatmadan bazı şeyleri yapmamız zor oluyor. Ribelsan'ın yapısı daha ciddi şekilde değişecek. O nedenle oradaki yapılanmayı bekletiyoruz. Orayı bir CEO mantığı ile yönetmemiz lazım zaten bu amaçla kurulmuştu. Kendi işlerini yaptığı gibi dışarıya da iş yapabilen bir yer olması gerekiyor. Oradaki yapıyı daha dinamik hale getirme gayreti içerisindeyiz. Ben Rize'de yıllara dernek faaliyetleri içerisinde bulundum. Rize'de bilmediğim bir mesele yoktur. Yıllarca da bu meseler hakkında ne yapılacağını sormuş birisiyim. Belirli bir zamana kadar sabır istiyoruz. Bizim hatalarımızı kollamak yerine nelerin düzeltilebileceği hakkında görüşler bekliyorum. Rize'de değerler büyürse hepimiz büyürüz. Bizim buna katkıda bulunmamız gerekiyor.” ifadelerini kulllandı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow