hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize, Dubai Fuarı’nda tanıtıldı

    Rize, Dubai Fuarı’nda tanıtıldı
    expand

    Rize, Dubai Fuarı’nda tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arzu ERBAŞ/RİZE,(DHA)-RİZE Ticaret ve Sanayi Odası’nın (RTSO) hazırladığı ‘Rize Turizm Sektörü Tanıtımında İş Birliği Gelişiyor’ projesi kapsamında turizmciler, Dubai Turizm Fuarı’nda Rize’yi tanıttı.

    RTSO’nun Ticaret Bakanlığı desteği ile hazırladığı ‘Rize Turizm Sektörü Tanıtımında İş Birliği Gelişiyor’ projesi kapsamında Rizeli 19 turizmci Arabian Travel Market 2022 Dubai Turizm Fuarı’na katıldı. 9-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen fuarda sektörün yerli yabancı temsilcileri ile görüşülerek Rize’nin tanıtımı sağlandı. Proje kapsamında 21 ülkeye ziyaret gerçekleştirilecek ve o ülke temsilcilerinin de Rize’ye gelmesi sağlanacak.

    ‘EN ÖNEMLİ ARGÜMAN DA TURİZM’

    Projeye katılan turizm firması yetkilileri ile bir değerlendirme toplantısı yapan RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, "Bir süre önce hizmete giren Rize-Artvin Havalimanı’nın bölgemize önemli kazanımlar getirecektir. Özellikle turizm konusunda ilimize çıta atlatacak en önemli altyapı tesisidir diye düşünüyorum. Rize arsa arazi üreten bir yer değil. Rize'de yatırımcının, sanayicinin, devlet bürokratının en büyük sıkıntı çektiği alan yatırım yapacak arazi bulamaması. Bunu organize sanayi bölgesinde de yaşıyoruz. Şu anda yapımı devam eden lojistik merkezi ve şehir hastanesini de deniz üzerinde yapılıyor. Havalimanımız da deniz üzerinde yapıldı. İlimizin tek geçim kaynağı var, çay. Bunun yanına koyabileceğimiz en önemli argüman da turizm. Biz buranın 12 ay turizm yapılabilecek Türkiye’nin nadir yerlerinden olduğunu söyledik ve bunun içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

    ‘DUBAİ'DEKİ TANITIM FUARI ÇOK VERİMLİ GEÇTİ’

    Hazırlanan turizm projesiyle önemli adımlar atıldığını belirten başkan Karamehmetoğlu “Havaalanımızın da devreye girmesi ile birlikte ilimizde turizm hareketliliğinin artmasını hedefliyoruz. Ticaret Bakanlığı destekli 3 milyon dolarlık bir projemiz var. İlimizin tanıtımında, yurt dışına açılımında ilimizle ilgili farkındalık oluşturacağına inandığımız bir proje. Bu proje ile ilimizin 21 ülkede tanıtımını sağlayacağız. Odamız üyesi 19 müteşebbis arkadaşın katılımıyla ilk tanıtım Dubai'de yapıldı. Dubai'deki tanıtım fuarı çok verimli geçti, gerekli bağlantılar yapıldı. Diğer ülkelerde de aynı verimliliği hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow