hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize'de '5 Adımda Güvenli Trafik' etkinliği

    Rizede 5 Adımda Güvenli Trafik etkinliği
    expand

    Rize'de '5 Adımda Güvenli Trafik' etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emirhan PEHLİVAN/RİZE, (DHA) - RİZE'de Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosuyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

    15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinliklere Vali Yardımcısı Sedat Sezik, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı katıldı. Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak öğrencilerle birlikte Trafik Haftası ve yaya geçidi kullanımına dikkat çekmek amacı ile trafik uyarı pankartları  ile yaya geçidinden karşıdan karşıya geçildi. Trafik uygulamasına katılan Vali Yardımcısı Sedat Sezik ve beraberindekiler sürücüleri “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” kampanyası hakkında bilgilendirildi. Emniyet kemeri ve yaya geçişleri konusunda uyarıda bulunarak sürücülere broşür dağıtıldı.

    Katılımcılar tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında kurulan trafik uygulamalarında kullanılan araç ve gereçlerin yer aldığı stant gezildi. Kullanılan malzemeler hakkında bilgiler alındı. Stantta yer alan alkollü insanların gözünden yolu gösteren gözlükleri deneyen katılımcılar düz bir hat üzerinde gitmeye çalıştı. Gözlüğü takan kişilerin çizgi ile aynı doğrultuda gidemediği gösterilerek alkollü bir kişinin yolu normal bir kişiden ne kadar farklı gördüğü anlatıldı.   

    Vali Yardımcısı Sedat Sezik, yaya geçişlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirterek “Herkesin Trafik Haftasını kutluyorum. Artan nüfus oranlarıyla birlikte trafik yoğunluğu da artmaktadır. Buna bağlı olarak trafikte daha fazla dikkatli olmamız gerekiyor. Bugünde “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” etkinlikleriyle bir farkındalık çalışması yürüttük. Trafik kurallarına uymak şüphesiz hayatımız için çok kıymetli. Kurallara uyduğumuz takdirde trafik kazaları hem azalıyor hem de olan kazaları en az hasarla atlatabiliyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow