hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize'de, Cumhuriyet Bayramı coşkusu

    Rizede, Cumhuriyet Bayramı coşkusu
    expand

    Rize'de, Cumhuriyet Bayramı coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arzu ERBAŞ/RİZE (DHA) - RİZE'de, Cumhuriyet'in Kuruluşunu 97'inci yıldönümü coşkuyla kutlandı.

    Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97'inci yıldönümü kutlamaları Vali Kemal Çeber’in valilik porotokol alanında tebrikleri kabulüyle başladı. Kurtuluş İlkokulu bahçesinde Covid-19 pandemi tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen törene, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Adem Amaç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ile kurum müdürleri ve belirli sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşma yapan Vali Çeber “Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki duygu ve hedefler doğrultusunda kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Yaşadığı tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, içinde bulunduğumuz pandemi sürecini de birlik ve beraberlikle aşmayı başaracaktır. Yarınlara daha kararlı, bilinçli ve sağlıklı çıkacağımızdan hiçbir şüphem yoktur” dedi.

    Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi gerçekleştirildi. Tören sonrası Rize Kalesi'nden 21 pare top atışı ve kortej geçişi yapıldı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow