hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize’de, ‘varış kontrol belgesi’ uygulaması başladı

    Rize’de, ‘varış kontrol belgesi’ uygulaması başladı
    expand

    Rize’de, ‘varış kontrol belgesi’ uygulaması başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arzu ERBAŞ/RİZE(DHA) - RİZE Valiliği'nce koronavirüsün bulaşma riskini en aza indirmek için kente dışarıdan gelecek kişilere yönelik ‘Varış Kontrol Belgesi’ uygulaması başlatıldı. Türkiye’de ilk ve tek olarak Rize’de hayata geçirilen uygulama ile kente gelenler sağlık kontrolünden geçirilip 14 gün evlerinde gözlem altında tutulacak.

    Çay tarımı için hazırlıkların başladığı Rize’de, il dışında yaşayanların kente gelmesi ile beraber  koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina uygulamasının yer aldığı ‘Varış Kontrol Belgesi’ uygulaması başlatıldı.  Otobüs, dolmuş yada özel araçları ile Rize’ye giriş yapacak yolcular, Türkiye’de ilk kez Rize’de hayata geçirilen uygulama ile gözlem formu ile taahhütleri alınarak takip edilecek. Rize Valiliğince koronavirüsün yayılmasını önlemek için ‘Varış Kontrol Belgesi’ uygulaması kapsamında Rize'ye gelen otobüslerin ilk kalkış yaptıkları noktalar ve güzergah boyunca alacakları yolcular için İl Hıfzısıhha Kurulu Kararı uyarınca Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nce düzenlenecek bir varış kontrol belgesi hazırlanacak. Belgede yolcunun adı, soyadı, iletişim telefonu ve Rize ilinde geldiği açık adres bulunacak. Muavin tarafından bizzat ve tek elden doldurulacak belge, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına iletilecek.

    Otobüs firma temsilcileri ile gerekli koordinasyon kurulduğu uygulama kapsamında kontrol noktalarında güvenlik birimlerince toplanan bilgiler ilgili muhtarlıklara iletilmek üzere kaymakamlıklarla paylaşılacak ve il dışından Rize'ye gelenlerin en az 14 gün evlerinden dışarı çıkmamaları konusunda bilgilendirilmesi sağlanacak. Takipleri ise ilgili kurumlarca yapılacak. Ayrıca her bir vatandaş evde izleme ve gözlem formu ile taahhütleri alınarak takip edilecek.

    14 GÜN EVLERİNDE İZLENECEK

    Kentin ana giriş noktaları Alipaşa, Fındıklı, İkizdere ve İyidere ilçelerinde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, otobüs firmaları olmak üzere yolcu taşıyan araçlar kontrol noktalarında durdurularak yolcular sağlık taramasından geçirilmeye başlandı. ‘Varış Kontrol Belgesi’ uygulaması ile kente giriş yapan her bireyin 14 gün evlerinde karantina uygulamasına alınarak takiplerinin yapılması sağlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow