hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    RTEÜ’de 13'üncü yıl kutlaması

    RTEÜ’de 13üncü yıl kutlaması
    expand

    RTEÜ’de 13'üncü yıl kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arzu ERBAŞ/RİZE(DHA)-RİZE'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin (RTEÜ) kuruluşunun 13'üncü yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı. 

    Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 13'üncü yıl kutlama töreni, Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile davetliler katıldı. Törende konuşan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2006 yılında kurulan üniversitenin geçen zaman içinde hem fiziki alt yapı ve akademik kadro, hem de eğitim öğretim kalitesi ile akademik başarı ve performans açısından çok önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Karaman “Bugün itibariyle üniversitemiz, 14 Fakülte, 5 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ile 3 Enstitüye, 121 farklı diploma programına, 464 tanesi Öğretim Üyesi olmak üzere 1109 akademik personele, 751 idari personele, 464’ü uluslararası öğrenci olmak üzere 19.000 öğrenciye sahip büyük ve güçlü bir ailedir.” dedi.

    Rektör Karaman 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın ve dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmanın ancak bilgi ile mümkün olacağını ifade ederek “Bilginin üretildiği yerler ise üniversitelerdir. Dünya çapında rekabet edebilen bir üniversite olmak için; alanında uzman akademisyenlere, bilimsel araştırmalarda başarıya, nitelikli eğitime, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek donanımda eğitim öğretim altyapısına sahip olmak gerekmektedir.  Bu gerçeğin farkında olarak Üniversitemizi hem fiziki alt yapı hem de nitelik açısından geliştirme noktasında gece gündüz demeden çalışmaktayız” diye konuştu.

    Törende, 2018 yılında Akademik Teşvik Uygulaması'ndan en yüksek puan alan 3 öğretim üyesi ve patent almaya hak kazanan öğretim elemanlarına başarı belgeleri takdim edilirken, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrosuna atanan 72 öğretim üyesi de cübbelerini giydi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow