hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van Turizm ve Seyahat Fuarı'nda RİDOS’a ilgi

    Van Turizm ve Seyahat Fuarında RİDOS’a ilgi
    expand

    Van Turizm ve Seyahat Fuarı'nda RİDOS’a ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RİZE, (DHA) - VAN'da, ‘10’uncu Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı' ile '3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi'nin açılışı yapıldı. Fuara katılan Rize’nin İkizdere ilçesindeki RİDOS Termal otel ilgi odağı oldu.

    Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan 10. Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na yurt içi ve yurt dışından 350 firma katıldı. Açılış programında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, ilçe belediye başkanları STK temsilcileri ile firma temsilcileri yer aldı. Protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesip stantları dolaştı. Fuar kapsamında 81 ilin yöresel ürünleri de Van'da buluştu. 

    RİDOS’A BÜYÜK İLGİ

    Rize’nin İkizdere ilçesi Ilıca köyünde yer alan RİDOS Termal Otel’de, Van fuarına katıldı. Yer altından 72 derece olarak çıkan ve içerdiği 4541 mineral oranı ile dünyanın en kalitelilerinden olduğu ifade edilen termal su kaynağının yer aldığı otel fuarda ilgi gördü. Çok sayıda turizmci ve katılımcı otelle ilgili bilgi aldı, tur düzenlemek için girişim başlattı.  

    AMAÇ EKŞİ: OTELİMİZ TERCİH EDİLİYOR

    RİDOS Termal Otel yöneticisi Amaç Ekşi, Van ile otellerinin çok iyi b ir ilişkisi bulunduğunu belirterek “Van ve çevreden misafirlerimiz bizi tercih ediyor. Hem İran üzerinden Van’a gelen misafirler, hem Van üzerinden bizi tercih eden misafirlerimizden dolayı her sene fuara sırf onlarla kaynaşmaya, biz de onlara misafir olmak için geliyoruz. Özellikle Nevruz dönemlerinde İranlıların otele ilgisi çok yüksek. Onun dışında devamlı periyodik olarak 3-5’erli gruplar halinde otelimize geliyorlar. Bence İranlılar Van’ı keşfettiler. Türkiye’yi keşfetmek için artık bir yol haritası arıyorlar. Bunun üzerine düşmemiz lazım. Otelimiz Rize’nin İkizdere ilçesinde Ilıca mevkiinde bulunan bir termal tesistir. Tesisimiz 250 metre derinlikten 72 dereceyle gelen bir termal suya sahiptir. Türkiye’de ilk 3’te, dünya sıralamasında ilk 10’da bir sudur. Bir litresinde 4 bin 561 mineral vardır. Cilt hastalıklarında, eklem ağrılarında inanılmaz geri dönüşler alıyoruz. Bunun yanında her yıl çay sezonunun bitiminde yeşil çay terapilerimiz vardır. İnsan üzerindeki antitoksin ve detoks etkisini destekleyerek misafirlerimize böyle bir hizmet vermekteyiz” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow