hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunan milli yüzücü Çağla'ya Bakan Yardımcısı Yerlikaya'dan ziyaret

    Cumhurbaşkanına çağrıda bulunan milli yüzücü Çağlaya Bakan Yardımcısı Yerlikayadan ziyaret
    expand

    Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunan milli yüzücü Çağla'ya Bakan Yardımcısı Yerlikaya'dan ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Türkiye şampiyonu down sendromlu yüzücü Fatma Çağla Demir'i ziyaret etti. Yerlikaya'nın "Erdoğan'ı ne kadar seviyorsun?" sorusunu Çağla Demir ellerini açarak "Bu kadar" diyerek cevap verdi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Sakarya mitinginde ''Hamza Yerlikaya ile görüşmek istiyorum, projelerim var" çağrısı yapan Türkiye şampiyonu olan down sendromlu Fatma Çağla Demir'in isteği gerçekleşti. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Erdoğan'ın talimatı üzerin bugün Fatma Çağla Demir'i ziyaret için Adapazarı'na geldi. Adapazarı Yüzme Havuzu'nda şampiyon yüzücü ile bir araya gelen Yerlikaya, bir süre sohbet etti. Fatma Çağla Demir, Yerlikaya'ya yüzme sporuyla ilgili projelerini anlattı.
    Ziyaret çıkışında konuşan Yerlikaya, "20 gün önce Çağla, Cumhurbaşkanımızdan bizleri istediklerini söylemişler. Onun talimatı üzerine Çağla'nın yanına geldik. O'nun projelerini dinledik, konuştuk ilimizde birkaç ziyaretimiz olacak. Sporcularımızı, gençliğimizi ziyaret edip geri döneceğiz. Cumhurbaşkanımızla birlikte onun talimatı doğrultusunda il ilçe mahalle demeden her köşede geziyoruz çalışıyoruz. Mücadelemize devam. Şu an buradaki ziyaretimiz hem seçim vesilesiyle hem Çağla'nın Cumhurbaşkanımıza yaptığı çağrı üzerine Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine buraya geldik. Çağla'yı da dinledik muhabbet ettik, taleplerini aldık Ankara'ya götüreceğiz inşallah" dedi.
    Yerlikaya'nın, "Cumhurbaşkanını ne kadar seviyorsun?" sorusunu cevaplayan şampiyon yüzücü ellerini açıp ne kadar sevdiğini göstererek, "Dünya halkı için çok seviyorum. Bu kadar, sevgi dolu" diye konuştu.
    Şampiyon yüzücü, "Şu anda ben çok mutluyum. Hocalarımı çok seviyorum." diye konuştu. 
    GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
    Yerlikaya havuz gezi
    Çağla ile sohbet
    Konuşma
    Çağla konuşma
    Detaylar
    HABER-KAMERA: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow