hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi’nden salep desteği

    Büyükşehir Belediyesi’nden salep desteği
    expand

    Büyükşehir Belediyesi’nden salep desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeynep Irmak ÖCAL/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi’nce salep üretiminin 17 ilçeye yayılması için Tekkeköy’deki iki çiftçinin tarlasında salep dikimi gerçekleştirildi.

    Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan proje ile hayata geçen ve 19 Mayıs ilçesinde çiftçilerin gelir kapısı haline gelen salep üretiminin 17 ilçeye yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Tekkeköy’de ilk dikim gerçekleştirildi. Belediyenin kırsal kalkınma hamleleri arasında yer alan tohum desteği ile Tekkeköy ilçesinde 2 vatandaşa salep üretimi için destek verildi. Verilen destekle başlangıçta 100 metrekare alana yapılacak dikimin ardından üretim ikiye katlanacak. İkinci senelerde de üretim alanını genişletecek olan çiftçiler, gelirlerini de artıracak.

    Gökçedere Mahallesi’nde gerçekleştirilen salep dikim programına Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, İlçe Tarım Müdürü Murat Erdoğan ve Bafra Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Çalışkan katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow