hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KATİD'den tatilcilere uyarı

    KATİDden tatilcilere uyarı
    expand

    KATİD'den tatilcilere uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) - KARADENİZ Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, fiyatlara aldanılmaması gerektiğini ve yaz tatilinde alınacak her hizmetin bir bedeli olduğunu söyledi. Toktaş, “300 liraya havyar yiyemezsiniz” dedi.

    KATİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, tatile çıkacakları uyardı. Tatil sezonlarında sahte internet siteleri üzerinden kampanyalar açılarak tüketicilerin kandırıldığını belirten Toktaş, acente seçimi yaparken dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ayrıca her hizmetin bedeli olduğunu ifade eden Toktaş, verilen para karşılığı kadar hizmet alınacağının unutulmaması gerektiğini söyledi.

    ‘BİLİNİRLİĞİ YÜKSEK ACENTELERİ TERCİH EDİN’

    Toktaş, “Tatile çıkacak vatandaşlarımız kesinlikle dikkatli olmalıdırlar. Sezonu değerlendirmek isteyen art niyetli insanlar, açtıkları sahte hesaplar üzerinden tatilcileri dolandırma yoluna gidebilmektedir. Bu anlamda tatile çıkacaklar, tatil programını acenteden alacak ise bildiği acenteleri tercih etmelidirler. Bilinirliği yüksek acenteleri tercih etmek bizi böyle sıkıntılardan uzak tutacaktır. Eğer tatilini oteller üzerinden alacaksa, mutlaka internet adreslerinİ kontrol etmeleri gerekmektedir. Çünkü ufak bir nokta, işaret veya harfle sahte otel siteleri açılabilmektedir. Kesinlikle dikkat edilmelidir. Devamında ise internet üzerinden alacaksak ilgili oteli kesinlikle arayarak ön bilgi alınıp, teyit edilmelidir” diye konuştu. 

    ‘DOĞRU TERCİHLERLE KEYİFLİ TATİL YAPILABİLİR’

    Tatil sezonlarında en büyük mağduriyeti yaşayanın tüketici olduğunu belirten Murat Toktaş, “İnsanların hem paraları, hem vakitleri gidiyor. Tüketici hem maddi hem de manevi olarak zarar görüyor. Bir senesi boşa gidiyor ve tüm planları boşa çıkıyor. Senede bir defa tatil yapma imkanımız var onu da doğru tercihlerle daha keyifli hale kılabiliriz. Bu anlamda da uyardığımız hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Tüketiciler, ’Her şey dahil’ içerikli otellerde, kendilerini mutlu edecek her hizmeti hizmetler bulamayabilir. Problem yaşamadan keyif alınabilecek bir otel aranıyor ancak bu verilen para ile karşılıklıdır. Verdiğimiz para karşılığı kadar hizmet alacağımızı unutmamamız gerekiyor. Nasıl bir hizmet ve kalite istiyorsak, onu bedelini ödemeden alma şansımız yoktur. Kısacası 300 liraya havyar yiyemezsiniz. Bunun bir bedeli vardır." ifadelerini kullandı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow