hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılırmak Deltası'ndaki mobilyalara hasar verildi

    Kızılırmak Deltasındaki  mobilyalara hasar verildi
    expand

    Kızılırmak Deltası'ndaki mobilyalara hasar verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tolga BİRGÜCÜ/BAFRA(Samsun), (DHA) - SAMSUN'un Bafra ilçesindeki Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti'nde yapılan ahşap bilgilendirme ünitelerin duvarlarına yazı yazıldığı ortaya çıktı. Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği (SAMKUŞ) Müdürü İsmail Mutlu, duyarlılık çağrısı yaptı

    Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti içerisinde yer alan bilgilendirme ve dinlenme alanlarının bulunduğu ahşap ünitelerin duvarları yakılarak yazılar yazıldığı ortaya çıktı. Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği (SAMKUŞ) Müdürü İsmail Mutlu, deltanın korunması ve geliştirilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirterek, duyarlılık çağrısı yaptı.

    İsmail Mutlu, “Samsun’umuzun önemli değerlerinden biri olan Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nde, çok ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday durumdaki deltamız, içerisinde barındırdığı habitat ile tüm dünyanın gözü önündedir. Doğal yaşamı ile adeta cennetten manzaralar sunan deltamızda maalesef, ziyaretçilerimizi bilgilendirme amaçlı oluşturulan ahşap ünitelerimize zarar verildiği görülmektedir. Bu olumsuzluk bizleri derinden üzmüştür. Doğal yaşamı ile adeta cennetten manzaralar sunan deltamızı korumak, kollamak ve geliştirmek hepimizin görevidir. Bunun için elbirliği ile hareket etmek, topyekün mücadele vermek durumundayız” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow