hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezarlıklar Müdürü Kukuş: İşlemlerden para almıyoruz

    Mezarlıklar Müdürü Kukuş: İşlemlerden para almıyoruz
    expand

    Mezarlıklar Müdürü Kukuş: İşlemlerden para almıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN'da, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Ali Kukuş, cenazelerde yıkama, mezar açma-kapama, kefen gibi hizmetlerin ücretsiz olduğunu, yalnızca mezar yeri tahisisinin ücrete tabi olduğunu söyledi. Kukuş, "Cenaze bize ulaştığı zaman evrak işlemlerini tamamladıktan sonra yıkama ve kefen işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Meclis kararı ile yapılan işlemlerden para almıyoruz. Her vatandaşımıza kolaylık sağlıyoruz” dedi.

    Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Ali Kukuş, kentteki mezarlıkların doluluk oranları ve mezar fiyatları ile ilgili açıklamada bulundu. Ali Kukuş, vatandaştan yalnızca mezar yeri için ücret alındığını diğer işlemlerin ise ücretsiz yapıldığını söyledi. Mezar yeri haricinde diğer işlemlerden para alınmadığını kaydeden Kukuş, “Vatandaşlarımızın acılı günlerinde onlara en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın acılarını bir nebze olsun hafifletmek amacıyla onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Buradaki amacımız; sosyal belediyeciliği tabana yaymak ve tüm insanlarımızın eşit seviyede hizmet almasını sağlamak. Vatandaşların 188’i aramaları yeterli olmaktadır. Cenaze bize ulaştığı zaman evrak işlemlerini tamamladıktan sonra yıkama ve kefen işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile yapılan işlemlerden para almıyoruz. Her vatandaşımıza kolaylık sağlıyoruz” dedi.

    '10 YIL MEZARLIĞA İHTİYAÇ YOK'
    Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yeni bir mezarlığa ihtiyaç olmadığını da aktaran Kukuş, “Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü olarak sadece mezar yerinden para alıyoruz. Vefat ettiği zaman mezarlık yeri alınırsa tek kişi 150, iki kişi 300 TL’dir. Mezarlıktan önceden yer alan kişiler, bu yer için 4 bin TL ve üzeri ücret ödüyorlar. Mezarlıkta herkes istediği yerden mezar yeri alamıyor çünkü burada da bir düzen var ve bu düzenin bozulmaması gerekiyor. Samsun’da 3 büyük mezarlık bulunmaktadır. Bunlar Asri Mezarlığı, Kıranköy Mezarlığı ve Derecik Mezarlığı’dır. Asri Mezarlığı’nda toplam 36 bin 413 defin, Kıranköy Mezarlığı’nda 58 bin 877, Derecik Mezarlığı’nda ise toplam 5 bin 235 defin bulunmaktadır. 10 sene içerisinde kentin yeni bir mezarlığa ihtiyacı yok ama sonrası için yeni bir mezarlık yapılması gerekiyor” diye konuştu. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow