hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OMÜ’lü öğrencilerden seramik-cam sergisi

    OMÜ’lü öğrencilerden seramik-cam sergisi
    expand

    OMÜ’lü öğrencilerden seramik-cam sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan İÇKİLLİ / SAMSUN (DHA)- ONDOKUZ Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik – Cam Bölümü öğrencileri 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı kapsamında 2’nci Atelye Sergisini açtı.

    OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde açılan sergiye OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Tomak, Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Tamer Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Açılış öncesi konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Tamer Aslan, “Sergimizin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Biz artık Türkiye’de sıcak cam ve seramik alanında var olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok alanda çalışmalarımız var. Ne güzel ki bu sene ilk mezunlarımızı vereceğiz. Bu bir mezuniyet sergisi değil. Bu tüm öğrencilerimizin atölyelerde bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan ortaya çıkan eserleri sergilenecek. Elimizden geldiğince bölümümüzü en iyi yere taşımak ve en iyi seviyeye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

    Sergi hakkında bilgi veren OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Tomak, “19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen seramik-cam bölümü öğrencilerimizin sergisinde toplam 34 öğrencimizin 74 adet çalışmaları yer almaktadır. Burada sıcak cam, soğuk cam, seramik ve gravür çalışmaları vardır. Bu serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Sergi 15-18 Nisan tarihleri arasında açık olacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow