hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden eğitime 6 yeni proje

    Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden eğitime 6 yeni proje
    expand

    Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden eğitime 6 yeni proje

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Miraç ŞENTÜRK/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN 2021 eğitim ve öğretim yılına 6 yeni projeyle giriyor. Uzaktan eğitimde çevrimiçi işlenen dersleri etkin kılmak için Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalara başladı.

    Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte, eğitim kurumlarında uzaktan eğitim süreci başladı. İnternet ortamında çevrimiçi şekilde gerçekleştirilen derslerin kalitesini artırmak amacıyla birçok alanda yeni projeler devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin büyük kurum ve kuruluşlarıyla ortak hareket ettikleri 6 yeni projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katılımlarıyla düzenlenen basın toplantısında projeler açıklandı. 

    Projeleri Türkiye gündemine taşımak istediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bilgiye, tetkike ve araştırmaya yönelik bu projeleri adım adım hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.  Büyükşehir Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Üniversitemiz ve Özel okullarımızla el ele vererek, uzaktan eğitim sürecini daha etkin hala getirmeyi hedefliyoruz. 8 ve 12. sınıf öğrencilerimizi çok önemsiyoruz ve bu projeler sayesinde yaklaşık bin civarında öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz " dedi.

    Sağlık kuruluşlarımızın dışında pandemi sürecinden en çok etkilenenlerin eğitim olduğunu belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin, " Bütün özel okullarımız 8. sınıf öğrencilerimize interaktif şekilde birçok dersi vermeyi kabul ettiler. Bu eğitim ise ücretsiz ve gönüllü şekilde oldu. Bu çerçevede uzaktan eğitimi takip eden öğrencilerimize sürpriz hediyelerimizde olacak. Totalde bütün öğrencilerimize ulaşarak, uzaktan eğitim sistemini, önümüzdeki dönem itibariyle daha da geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

    Okulu merkeze alan bir anlayışla projeler tasarladıklarını belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise "Okul sadece 4 duvardan ibaret bir alan değil. Okul, yaşayan bütün renkleri içinde barındıran canlı bir mekanizmadır. Geleneksel oyunlarımızla, müfredat odaklı becerilerle donatacak, çeşitli çizimler yapacak. Hem teoride öğrendiklerini pratikte uygulamalarına zemin hazırlanmış olacak aynı zamanda spor yapabilmelerini de zemin hazırlamış olacağız. Bu durumun bir paydaşı olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow