hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden 'tıbbi aromatik bitki' desteği

    Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden tıbbi aromatik bitki desteği
    expand

    Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden 'tıbbi aromatik bitki' desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Büyükşehir Belediyesi’nce, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin tüm ilçelere yayılması için Bafra, Havza ve 19 Mayıs ilçelerinde toplam 225 bin 500 adet fide, üreticilere verilerek, toprakla buluşturuldu.

    Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından birim alandan katma değeri yüksek ürün elde etmek ve birçok sektörde kullanım alanı olan ürün yetiştirmek için alım garantili Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi başlatıldı. Projeyle köylerde ekonomik girdisi yüksek ürünlerin yetiştirilerek, kırsal alanların cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor. Fide desteği verilen ilçelerden biri olan Havza Kale Mahallesi'nde üreticilere ayrıca tarla içi damla sulama desteği de verildi. Dağıtım töreni ile birlikte dikimine başlanan tıbbi aromatik bitkilerin hasat ve pazarlamaya kadar tüm aşamaları da yerinde incelenerek, Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından danışmanlık hizmeti verilecek.

    ‘ÜRETİCİNİN GELİRİ ARTACAK’
    Destek ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, "Havza, 19 Mayıs ve Bafra'da olmak üzere şu an üreticilerimize 94 bin 500 adet tıbbi nane, 63 bin adet tıbbi adaçayı ve 68 bin adet ekinezya olmak üzere 225 bin 500 adet fide desteği verdik. Verdiğimiz tüm desteklerle ana hedeflerimizden birisi de kırsalda yaşayan vatandaşımızın gelirini artırmak. Bugüne kadar çok önemli projelerde başarılar elde ettik. İnşallah bu tıbbi aromatik bitkilerle de Samsun için güzel yol kat edeceğiz" dedi.

    ‘TIBBI AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAYGINLAŞTIRILMALI’
    Verilen destekten faydalanan çiftçi Gülşen Hekimoğlu, "Dönüşüm Kadın Kooperatifi başkanıyım. 2 yıldır kendi imkanlarımla tıbbı aromatik bitki üretimi ile uğraşıyorum. Bugün bize tıbbi nane, adaçayı ve ekinezya desteği verildi. Bize verilen tüm destek için çok teşekkür ediyorum. Şehrimizde katma değeri yüksek olan bu ürünün yaygınlaştırılması en büyük arzumuz" dedi. Kale Mahallesi sakinlerinden Mahmut Karcı ve Muhtar İbrahim Teber de çiftçiye ve üretime yönelik tüm destekler için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

    ‘SAMSUN İÇİN YENİ BİR SAYFA’
    Tıbbi aromatik bitkilerle Samsun için yeni bir sayfa açılacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Tarıma, üreticimize ayrı bir önem veriyor, üreticilerimizin ürettiği ürününde hakkını almasını istiyoruz ve gelir düzeylerinin artmasını hedefliyoruz. Büyükşehir olarak tarımsal hizmetlerimizin hepsi birbirini tamamlayan ve üreticilerimize destek olan hizmetler. Samsun'da tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğini artırarak üreticilerimizin gelirini artırmayı ve tıbbi aromatik bitkilerle Samsun için yeni bir sayfa açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow