hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun Emniyet Müdürü Yavuz: Şiddet gören kadınlara bir tuş kadar yakınız

    Samsun Emniyet Müdürü Yavuz: Şiddet gören kadınlara bir tuş kadar yakınız
    expand

    Samsun Emniyet Müdürü Yavuz: Şiddet gören kadınlara bir tuş kadar yakınız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’nin (KADES) her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Uygulamanın kadınlara güven verdiğini belirten Yavuz, kadına şiddetle mücadelede de büyük rol oynadığını söyledi.

    İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, şiddet gören veya görme ihtimali olan kadınların, ihbarlarını polise daha hızlı iletmeleri amacıyla kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES), kadınlara güven veriyor. Türkiye’ye hizmet veren ve her geçen gün yaygınlaşan KADES hakkında konuşan Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, uygulamanın, kadına şiddetle mücadelede büyük rol oynadığını söyledi. Vedat Yavuz, Emniyet Müdürlüğü olarak, şiddet gören kadınların tek tuş kadar yakınında olduklarını söyledi.

    ‘KADES KADINLARA GÜVEN VERMEKTEDİR’

    İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Şiddete maruz kalan ve kalma ihtimali olan kadınlarımız, devletimizin kanatları altındadır. Onların güvenliğinden bizler sorumluyuz. Bu minvalde Emniyet Genel Müdürlüğümüz bünyesinde hayata geçirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES), kadınlara güven vermektedir” diye konuştu.

    ‘KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE ROL OYNUYOR’

    Kadına şiddete mücadeleye akılcı çözüm getiren sistemin ülkede yaygınlaşmaya hızla devam ettiğini söyleyen Vedat Yavuz, "Mobil ortamda gerekli işletim sistemine sahip akıllı telefonlar üzerinden indirilebilen uygulamamızın, her kadın tarafından kullanılması kadına şiddeti önleme mücadelemizde büyük rol oynayacaktır. Olası bir şiddet durumunda, tek tuşla yanlarında olduğumuz kesinlikle unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı. 

    Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES), İOS ve Android sistemine sahip cep telefonlarında kullanılıyor. PlayStore bağlantılı GooglePlay ve Apple Store üzerinden ücretsiz indirilebiliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow