hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun'da ağaç dikim etkinliği

    Samsunda ağaç dikim etkinliği
    expand

    Samsun'da ağaç dikim etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan İÇKİLLİ / SAMSUN (DHA) - ÇEVRE Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), Türkiye’de 81 ilde ve dünyanın farklı noktalarında eş zamanlı olarak 100 binin üzerinde fidan ve tohum dikimi gerçekleştirdi. 

    Doğanın korunması ve çevreyle ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Köklerimiz Bu Topraklarda’ ilkesiyle gerçekleştirilen faaliyet kapsamında 81 il merkezinde aynı anda fidan dikme rekor denemesi yapıldı ve başarıyla gerçekleştirildi. ÇEKUD tarafından geçen yıl başlatılan ‘Köklerimiz Bu Topraklarda’ ilkesiyle doğayla buluşma ve fidan dikme faaliyetinin 2’ncisi bu yıl düzenlendi. Türkiye’nin 81 ilinin tamamında, büyük ilçelerde ve ÇEKUD’un yurt dışı temsilciliklerinin katkısıyla dünyanın farklı şehirlerinde aynı anda tohumlar ve fidanlar toprakla buluşturuldu. Etkinlik kapsamında 100 binden fazla fidan ve tohum dikildi.

    ÇEKUD’un dün Samsun’daki fidan dikim etkinliği Kavak ilçesinin Tepecik Köyü’nde Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün, Tepecik köyü halkının, Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcilerinin, gönüllülerin, Samsun Atatürk Anaokulu. Kavak Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve velilerinin katılımı gerçekleştirildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow