hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun'da ikinci el araç fiyatında ve talebinde artış

    Samsunda ikinci el araç fiyatında ve talebinde artış
    expand

    Samsun'da ikinci el araç fiyatında ve talebinde artış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin KALAY/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da bulunan İkinci El Otomotivciler Sitesi'nde ikinci el araç alımında yoğunluk yaşanırken araç fiyatlarında ise son 6 ayda yüzde 30-40 artış meydana geldiği öğrenildi.
    Türkiye'de ikinci el araç piyasasında yaşanan artış, İlkadım ilçesindeki bulunan Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi'nde de yoğunluğa neden oldu. Bugün yaklaşık 600 araç satış için siteye giriş yaptı. İkinci el araç fiyatlarında son 6 ayda yüzde 30-40 artış meydana geldiği belirtildi. Sıfır ve ikinci el fiyatları arasındaki farkın giderek azaldığı belirtilirken piyasadaki bu yükseliş hem alıcıları hem de satıcıları memnun etmedi.
    'BİR AYDA 10 BİN TL ARTTI'
    Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi esnaflarından Cihat Keskin, ikinci el araç fiyatlarında aylık 5-10 bin TL artış meydana geldiğini söyleyerek "Vatandaşlar araçlarını internet siteleri üzerinden çok kolay bir şekilde satışa çıkarması fiyatların suni şekilde artmasına neden oldu. İkinci el araçlara yoğun rağbet var. Bir aracın fiyatı bir ayda 10 bin TL artabildi. Yaklaşık 6 aydır bu fiyat artışı devam ediyor, ilgili de sürüyor. Yaz aylarına kadar bunun devam etmesini bekliyoruz. Sıfır araçların piyasaya inmesiyle fiyatların düşmesini bekliyoruz" dedi.
    '6 AYDIR FİYAT DA TALEPTE YÜKSELDİ'
    Araç fiyatlarının son 6 aydır yüzde 30-40 civarında arttığı söyleyen esnaflarından Engin Akayrancı, "Bu artıştan alan da satan da memnun değil ama piyasa bu şekilde gidiyor. Biz de pahalı alıyoruz pahalı satıyoruz. Fiyatların aşağıya düşmesi her iki taraf içinde iyi olacak. Sıfır araçlar piyasaya sürülemiyor. Yıl başında gelmesi gereken 2020 model araçlar Mart ayında gelmeye başladı. Sıfır araçların piyasaya sürülmesi noktasında da genel bir sıkıntı var. Sıfır araç almak isteyenler 3-5 ay bekliyorlar. Bunun da etkisi oluyor ikinci el fiyatlarının yükselmesinde. İkinci el ile sıfır araçların fiyat farkı giderek azalıyor. Sıfır araba 140-150 bin ise ikici eli 110-115 lira aralarında fark sadece bu kadar" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow