hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun’da, kaliteli su için arıtma tesisinde tadilat

    Samsun’da, kaliteli su için arıtma tesisinde tadilat
    expand

    Samsun’da, kaliteli su için arıtma tesisinde tadilat

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeynep Irmak ÖCAL/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Fatih Yıldız, Selahattin Ereren Su Arıtma Tesisi'nde filtre havuzlarının tadilatı yapılarak, şehrin içme suyu kalitesinin daha da artırılacağını belirtti.

    Tekkeköy Aşağıçinik mevkiinde yaklaşık 300 dönüm arazi üzerinde kurulu olan ve Tekkeköy, Canik, İlkadım ile Atakum ilçelerinin içme ve kullanma suyu temin edilen Selahattin Ereren İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeki 16 filtre havuzunda, SASKİ tarafından tadilat çalışmaları başlatıldı. Her gün 200 bin metreküp suyun arıtılarak şebekelere gönderildiği arıtma tesisinde başlatılan bakım ve onarım işleri ile ilgili bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız, kasım ayında tadilat çalışmalarının tamamlanmış olacağını bildirdi.

    ‘KALİTE DAHA DA ARTACAK’

    Yapılan tadilat işlemleri ile birlikte içme suyu kalitesinin daha da artırılacağını belirten Yıldız, “Şu anda oldukça sağlıklı olan şehrimizin içme suyunun kalitesi, tadilat işlemlerinin ardından daha da artmış olacak. Günlük kapasitesi 200 bin metreküp olan tesisimizden şebekeye verilen içme suyu, Türkiye için kabul edilen içme suyu standardında DSÖ kriterlerine uygun. Biz yaptığımız çalışmalarla bu standardı yukarılara taşıyarak, musluklardan akan içme suyunun kalitesini artırmış olacağız” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow