hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun’da kar nedeniyle kapalı yollar ulaşıma açıldı

    Samsun’da kar nedeniyle kapalı yollar ulaşıma açıldı
    expand

    Samsun’da kar nedeniyle kapalı yollar ulaşıma açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı olan tüm köy yollarını ulaşıma açtı.

    Samsun’un 17 ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Hafta başından itibaren özellikle kırsal kesimde 80 santimi aşan kar kalınlığı nedeniyle birçok yol ulaşıma kapandı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde bulunan toplam 4 bin 542 kilometrelik yol ağında ulaşımın aksamamasını sağladı. Bu kapsamda, karla mücadele çalışmaları için 17 ilçe şube şefliğinde 23 greyder, 37 traktör beko, 11 lastikli loder, 25 kar bıçaklı kamyon, 12 kamyon, 17 mini case, 10 dozer, 15 solüsyon tankeri olmak üzere çeşitli iş makineleriyle toplam 178 araçla çalışan Büyükşehir Belediyesi, karla kapalı olan tüm yolları ulaşıma açtı.

    ‘BAŞKAN DEMİR’DEN EKİBE TEŞEKKÜR’

    Bölgede yol açma, genişletme, tuzlama ve solüsyon çalışmalarına da ara vermeden devam eden ekiplere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 7/24 karla mücadele ettiklerini belirterek, “Hafta başından itibaren karla mücadele noktasında tüm tedbirlerimizi almıştık. Etkin ve yerinde müdahalelerle vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en aza indirmek için arkadaşlarımız gece-gündüz çalıştı. Kar yağdığından bugüne şükürler olsun ki, ciddi bir sorun ile karşılaşmadık. Ekiplerimiz kapalı yolları açmak için yoğun mesai harcadı, hepsine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow