hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun’da salata yarışması

    Samsun’da salata yarışması
    expand

    Samsun’da salata yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Aşçılar ve Pastacılar Derneği (SAMAPDER) ile Sema Cengiz Büberci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa ‘Geleceğini İnşa Et’ isimli salata yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödüller verildi.

    Sema Cengiz Büberci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen salata yarışmasının jüri üyeliklerini de SAMAPDER’in yıldızlı şefleri Niyazi Tunçoğlu, İbrahim Kesgin, Sema Kamalı ve Erkam Sümer yaptı.

    Yarışma öncesi konuşan SAMAPDER Üyesi Niyazi Tunçoğlu, “Yarışmamızı bu sene aşçılığa adım atan öğrencilerimiz mesleki anlamda onlara destek ve cesaret vermek için sadece 9 sınıftan oluşan adaylara yönelik geliştirdik. Her sene olduğu gibi çok renkli bir yarışma oldu. Geleceğin yıldızlarına bir nebze yardımımız olduysa SAMAPDER ve sponsorlar adına gurur verici olay. Projelerimiz Sema Cengiz Büberci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile devam edecek. Yarışma sektöre yenilik getirdiğine inanıyoruz. Gençlerin yaratıcılıkla buluşmasına imkan sağlamak adına bu yıl gerçekleşen salata şölenini 9 sınıftan oluşan adaylarla gerçekleştirdik" dedi.

    Konuşmaların ardından yapılan yarışmada Tavuklu Börülce Salatası ile Meryem Yücel birinci, Aysberkli Tavuk Salatası ile Rabia Bolat ikinci ve Buğday Salatası ile İlayda Kübra Yerli ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara 1 yıl ücretsiz yabancı dil kursu, tablet, şef bıçağı ve çeşitli hediyeler verildi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow