hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun’da uluslararası robot yarışması düzenlenecek

    Samsun’da uluslararası robot yarışması düzenlenecek
    expand

    Samsun’da uluslararası robot yarışması düzenlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Hüseyin KALAY/SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da düzenlenecek 13'üncü Uluslararası Robot Yarışması, 10 Nisan'da başlıyor. Yarışma için kente 16 ülkeden 6 bin dolayında öğrenci gelecek.

    Samsun’da, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde düzenlenecek olan 13’üncü Uluslararası Robot Yarışması Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Düzenlenen yarışmanın teması “Yapay Zeka” olacak. Yarışma 2018-2019 eğitim öğretim yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışlarının 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun’da yapılacak. Bu yıl 16 ülkeden 6 bin 2 katılımcı, geliştirdikleri 3 bin 489 robot ile yarışmaya başvuru yaptı.

    Mesleki  ve teknik eğitim niteliğinin artırılması ve toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması;  temalı, çizgi izleyen, hızlı çizgi izleyen, sumo, mini sumo, robotino (hareketli robotlar), insansız hava aracı (mini drone), insansı robotlar, endüstriyel robotik kol, tasarla-çalıştır, yumurta toplama (carettacaretta) ve serbest proje olmak üzere 12 kategoride gerçekleştirilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow