hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyazgül: Belediye araçları şahsi araç olarak kullanılamayacak

    Beyazgül: Belediye araçları şahsi araç olarak kullanılamayacak
    expand

    Beyazgül: Belediye araçları şahsi araç olarak kullanılamayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, iş makinesi ve daire başkanlarının makam araçları dahil belediye birimindeki diğer araç sayılarının tasarrufu için azaltılmaya başladığını açıkladı.  Beyazgül, “Kimse belediyemize ait araçları şahsi aracı gibi kullanamayacak. Kullananlar hakkında yasal soruşturma yapılacak.”dedi.  
    Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tasarruf tedbirleri kapsamında yayımladığı 'Araç Genelgesi'nin detaylarını açıkladı. Kurumsal tüm daire başkanlıklarına iletilen genelgenin ardından Büyükşehir bünyesindeki 7 iş makinesi ve 44 binek araç, ŞUSKİ'ye bağlı olarak da 28 iş makinesi ve 12 binek araç ile toplamda 91 araç otoparka çekildi. İş verimliliğinin ve tasarruf hususlarının dikkate alınarak yayımlandığı genelge kapsamında araç kiralama ve yakıt giderleri ile yılda toplam 7 milyon 251 bin lira tasarruf sağlanması amaçlanıyor.
    Düzenlenen basın açıklamasında genelgenin detaylarını kamuoyuna aktaran Başkan Beyazgül, atılan tüm adımların hizmet amaçlı olarak uygulandığını söyledi. Başkan Beyazgül, "Tasarruf tedbirleri noktasında hareket ederek Büyükşehir Belediyemizde bir genelge hazırladık. Bu genelge çerçevesinde hizmet ağırlıklı araç kullanımını kararlaştırdık. Tüm araçlara hizmet tahsisi getirildi. Tüm araçları her dair başkanlığı için oluşturduğumuz araç havuzunda topluyoruz. İhtiyaca göre kişi görev emri ile aracı kullanacak.  Görevi gereği mesai dışı çalışması gerekenler haricinde tüm araçlar mesai bitiminde kendi daire başkanlıklarının otoparkına çekilecek. Kesinlikle dışarı çıkarılmayacak. Çıkarılanlar ve izin verilenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bu genelge ile halkımızın hizmeti için ayrılmış araç ve gereçler amacına uygun verimli ve tasarruflu kullanılmış olacaktır.”
    Tasarruf tedbirleri kapsamında 44 araçtan 1 milyon 403 bin yakıttan, 116 bin 970  lira da aylık kiradan tasarruf  edildiğini belirten Beyazgül, şunları söyledi:
    “Fen İşleri Daire Başkanlığımızda toplamda 42 araç ile 770 bin kira bedeli ve 2 milyon 200 bin yakıt tasarrufu sağlanmıştır. ŞUSKİ'de de 40 araçta tasarruf sağlanmıştır. Toplamda 7 milyon 251 bin 951 lira belediyemiz tasarruf sağlamış olacaktır. Yani ŞUSKİ, Fen İşleri ve Büyükşehir Belediyemizde binek araçlardan ve iş makinelerinden iş makineleri atıl vaziyette olduğu için geri çekilmiştir. Araçların takibi yapılacaktır. Araca ihtiyaç duyulduğu zaman yine kiralayacağız. Bir müddet atıl vaziyette kalabiliyor. O süre zarfında da kira işlemesin diye araçları kira kısmından çıkarıyoruz.  Kimse belediyemize ait araçları şahsi aracı gibi kullanamayacak. Kullananlar hakkında yasal soruşturma yapılacak. Araçlarımız hizmet ağırlıklı olacaktır. Yasalar çerçevesinde nasıl kullanılması gerekiyorsa makam aracı olan makam aracı olarak, hizmet aracı da yine kendi mevzuatı içerinde gerektiği gibi kullanacak.  Yaptığımız tasarruflar neticesinde aylık 600 bin olmak üzere bir tasarruf sağlıyoruz. Rakamlar daha da yükselebilir çalışmalarımız devam ediyor. Toplamda yıllık 7 milyon 200 binlik bir tasarruf sağlamış bulunmaktayız. "
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow