hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale yarışmalarında ödüller, sahiplerini buldu

    Çanakkale yarışmalarında ödüller, sahiplerini buldu
    expand

    Çanakkale yarışmalarında ödüller, sahiplerini buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA Haliliye Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferinin 104’üncü yılı dolayısıyla bu sene 5’incisi düzenlenen, yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri dağıtıldı.

    Milli Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen Çanakkale Yarışmalarının ödül törenine Başkan Fevzi Demirkol’un yanı sıra, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Ödül töreni öncesi katılımcılar, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin resimlerinin yer aldığı sergiyi ziyaret etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde konuşan Başkan Fevzi Demirkol, gençlere, Çanakkale Destanını anlatmak istediklerini ve bu nedenle 5 yıldır bu yarışmaları düzenlediklerini söyledi. Başkan Demirkol, “Çanakkale sadece bir savaş değil, zafer değil, destandır. Bu bakımdan Çanakkale’nin bizim tarihimizde ayrı bir önemi vardır. Bu önemi bilen bir yönetici anlayışıyla 5 yıl boyunca Çanakkale konulu yarışmalar yaptık. Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze Çanakkale konulu 42.819 adet kitap taktim ettik. Çanakkale’nin gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediğimiz için siz değerli gençlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    Son olarak konuşan Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz da, Çanakkale Zaferinin 104’üncü yıl dönümünü kutlayarak, 5 yıldır düzenlenen yarışmalar için Haliliye Belediyesine teşekkür ettiklerini söyledi.
    ÖDÜLLLER DAĞITILDI
    Konuşmaların ardından tiyatro, kompozisyon, şiir okuma ve şiir yazma yarışmalarında dereceye giren ortaokul ve lise kategorilerindeki öğrenciler, eserlerini sahneledi. Öğrencilerin sahnesi, izleyenlerden tam not aldı. Tören şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon, resim, tiyatro ve bilgi yarışması dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve aile fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
    Tüm yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Çanakkale’ye götürülecekken, şiir okuma ve yazma, kompozisyon ve resim yarışmalarında birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altın; bilgi yarışmasında birinci gelenlere dizüstü bilgisayar, ikinciye tam altın, üçüncüye yarım altın, tiyatroda derece alanlara da kalem seti ödülü verildi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow