hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, 2 yıllık çalışmalarını anlattı

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, 2 yıllık çalışmalarını anlattı
    expand

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, 2 yıllık çalışmalarını anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, görev süresi olan 2 yıldaki çalışmalarını anlattı. Göbeklitepe ve Taştepeler ile kentin dünyada bir cazibe merkezi olduğuna vurgu yapan Beyazgül, “Şanlıurfa, Mısır piramitleri tarihinden öncesi bir tarihe sahip, Göbeklitepe’ye sahip, peygamberler şehri, balıklıgöle sahip, Şanlıurfa Türkiye’nin değil, dünyanın turizmde bir cazibe merkezi haline gelecek.”dedi.

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kurum amirleriyle birlikte '36 Ayda Değerlendirme Lansman' toplantısı düzenledi. Şanlıurfa Büyükşehir Basın Yayın Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Şanlıurfa tanıtım filmi ve 36 ayda yapılan proje ve hizmetlerin yer aldığı video Başkan Beyazgül'ün anlatımıyla Lansman toplantısında bulunan katılımcılar ve basın mensuplarına izletildi.Toplantıda göreve geldiği tarihten itibaren belediye olarak yürüttükleri proje ve çalışmaların detaylarını paylaşan Beyazgül, şöyle konuştu:
    "Şanlıurfa nüfus bakımdan Türkiye'nin 7. büyük kentidir. Bu nüfusun istihdamı için 6 fabrikanın temelini attık, Şanlıurfa'nın eski yapısını ortaya çıkarmak amacıyla eki yapıları yıktık ve meydanılar yapmaya başladık. Şehrin kültür ve tarihine katkı sağlamak için Urfa müziği ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Şanlıurfa bir çok medeniyet ev sahipliği yaptı. Kentinizim turizmini geliştirmek için çalışmışlarımız sürüyor"dedi.
    TURİZM YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI
    Kente, yeni yollar, bulvarlar, meydanlar, parklar ve Turizm yolu için çok sayıda yapının kamulaştırılarak Şanlıurfa Turizmine kazandırılması adına büyük bir çaba harcadıklarını anlatan Başkan Beyazgül, “Bu gün kamulaştırdığımız gayrimenkullerin, konutların sayısına baktığımız zaman 1200 bunu kentin tarihi süetini ortaya çıkarmak yaptık. Bunları meydanlar, yollar açmak için yaptık bu bizimle emsal başka bir yer olabileceğini düşünemiyorum. Daha önce konut ve ticaret alanı olan bir yeri şu anda turizme dönüştürüyoruz. Kültür ve turizm yolunda 476 tane gayrimenkulü kamulaştırdık.”
    GÖBEKLİTEPE VE TAŞTEPELER ŞANLIURFA’YI CAZİBE HALE GETİRDİ
    Şanlıurfa tarihinin Mısır piramitlerinden daha eski olduğunu, Göbeklitepe ve Taştepeler ile kentin dünyada bir cazibe merkezi haline gelmesi için yeni bir Şanlıurfa’nın ortaya çıktığını belirten Başkan Beyazgül, ‘’Şanlıurfa, Mısır piramitleri tarihinden öncesi bir tarihe sahip, Göbeklitepe’ye sahip, peygamberler şehri, balıklıgöle sahip, Şanlıurfa Türkiye’nin değil, dünyanın turizmde bir cazibe merkezi haline gelecek. 12 Taş tepeler ile tarih Şanlıurfa’da gün yüzüne çıkıyor. Yine Peygamberlerin hayatı yine Şanlıurfa’da yaşanabiliyor. Manevi atmosfer Şanlıurfa’da yaşanabiliyor. Şanlıurfa’ya her yönü ile hizmet ediyoruz. 3 yıl önce Şanlıurfa’ya gelenler bu yıl geldiklerinde Şanlıurfa’nın çok değişmiş bulduklarını ifade ediyorlar, tanıyamadıklarını ifade ediyorlar. Yollar, Parklar, meydanlar ve ışıklandırmalar yapıldı. Şanlıurfa’da her şey değişiyor ve yeni bir Şanlıurfa ortaya çıkıyor’’ diye konuştu.
    Gerçekleşen lansman toplantısında 3 yıllık yapılan çalışmaların tanıtımın ardından program soru cevap ile sona erdi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow