hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa'da çöp kokusuna yasal işlem başlatıldı

    Şanlıurfada çöp kokusuna yasal işlem başlatıldı
    expand

    Şanlıurfa'da çöp kokusuna yasal işlem başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da faaliyet gösteren Katı Atık Bertaraf Tesisinin (Çöp Merkezi) çevreye yayılan kokusunun vatandaşları rahatsız etmesinden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yüklenici firma hakkında yasal işlem başlattı.

    Şanlıurfa kent merkezi ve 10 ilçeden toplanan katı atıkları ayrıştırılarak enerji üretimi yapan Yenice Mahallesi’ndeki çöp atık toplama tesisinden çevreye yayılan pis kokuların önlenmesi için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, bulaşıcı hastalıklara davetiye açan çöp kokusu için çalışma başlattı. Bölge sakinlerinin kokudan dolayı mağduriyet yaşadığı alanda incelemelerde bulunan ve ilgili firma ile görüşüp sorunun çözümünü isteyen Başkan Kuş, son olarak koku sorununun ortadan kalması için firma hakkında yasal işlem başlattı. Çöp kokusundan rahatsız olan mahalle sakinleriyle biraraya gelen Kuş, yaşanan magduriyet nedeniyle tesis hakkında yasal sürecin başlatıldığını ifade ederek şunları kaydetti:
    "Göreve geldiğimiz 1 Nisan itibariyle Eyyübiye'de yaşanan çöp kokusu ile ilgili sizlere bu çöp kokusunu bitireceğimize dair söz vermiştik. 1 Nisan itibari ile mücadelemizi verdik, yüklenici firma ile defalarca konuşup, görüştük. Yüklenici firma elinden gelen gayretleri sarf etti. Lakin bu çöp kokusuna mani olamadılar. An itibari ile şunu ifade etmek istiyorum yapmış olduğumuz istişare sonucu yarın sabah itibari ile yasal işlemler başlatılıyoruz. İnşallah Eyyübiyemiz çöp kokusundan kurtuluyor. Vatandaşlarımız bizlere hakkını helal etsinler. Bir yıldır sabrettiler. Bunun daha öncesi de var. Bölge sakinlerimiz büyük sıkıntı yaşıyor. Çocuklarımız, yaşlılarımız rahatsızlanıyor. İnşallah çöp kokusu sorunu tarih oluyor" dedi.
    Öte yandan Eyyübiye ilçesinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi (Çöp Merkezi) ile ilgili olarak vatandaşların çevre kokusu şikâyetleri üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede çalışmalar başlatıldı.Belediye teknik personellerin incelemeleri sonucunda Yüklenici firma gereklerini yerine getirmediği saplanmış olup konu ile ilgili olarak tebligat gönderilerek gerekli hukuki işlemler başlatıldığı duyruldu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow